Mercedes CLS A.R.T. GTR374

Mercedes CLS este considerat foarte frumos atât de către designeri, cât şi de către clienţi. Însă tunerul german A.R.T. scoate în evidenţă partea mai sălbatică a coupe-ului cu patru uşi.

Mercedes CLS A.R.T. GTR374 Mercedes CLS A.R.T. GTR374
Nici măcar AMG sau Brabus nu au făcut din CLS o maşină care să arate atât de agresiv precum au făcut-o nemţii de la A.R.T., care au transformat fluidul coupe cu patru uşi într-un monstru al şoselelor, cel puţin vizual.

Spoilerul faţă a primit o imensă gură de aerisire, flancată de două perechi de proiectoare integrate, în timp ce spoilerul spate a rămas destul de apropiat de forma iniţială, cu excepţia decupărilor laterale, pentru cele două perechi de ieşiri impozante ale evacuării. De fapt, în spate efectul de putere brută este dat mai degrabă de cele două dungi late , care traversează maşina de la un capăt la altul, peste plafon, într-un destul de cunoscut stil american.

Partea laterală este cea mai provocatoare, datorită pragurilor proeminente, dar mai ales a lăţirii aripilor faţă şi a uşilor spate, prin adăugarea unor fante de aerisire, inspirate din curse de genul DTM. Practic, nici ecartamentul nu a scăpat de cura de lăţire, fiind mai mare cu 70 mm în faţă şi 80 mm în spate, decât la modelul de serie. Setul de jante ales de A.R.T. completează imaginea de bodybuilding, fiind vorba despre jante din trei bucăţi, de 20", finisate în negru "Nano satin". Mai punem la socoteală coborârea gărzii la sol cu 40 mm, printr-un kit nou de amortizoare şi arcuri, şi avem imaginea celui mai puternic CLS de până acum.

Doar imaginea, deoarece motorul nu este chiar de domeniul supersportivelor: bazat pe V6-le de 3,5 litri (de pe CLS 350), propulsorul dezvoltă "doar" 374 CP şi 510 Nm, graţie unui compresor mecanic şi a modificării unităţii electronice de control şi a sistemului de evacuare, din inox. Totuşi, a fost suprimată limitarea electronică a vitezei maxime. Păcat că a fost suprimată şi sigla Mercedes, astfel încât victimele de pe şosea nu-şi vor da seama ce bestie i-a depăşit...
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.