Mercedes cumpără motoare de la BMW

Klaus Draeger, şeful de dezvoltare de la BMW a declarat că există posibilitatea ca BMW să vândă motoare V12 companiei rivale, Mercedes Benz.

Mercedes cumpără motoare de la BMW Mercedes cumpără motoare de la BMW

Într-un interviu acordat revistei Auto Motor und Sport, Klaus Draeger a declarat că BMW se află în discuţii avansate cu Mercedes pentru vinderea sub licenţă a unor motoare şi cutii de viteză. "Suntem pregătiţi în principiu să vindem motoare concurenţilor. Şi da, discutăm deschis cu Mercedes despre câteva posiblităţi" a completat Draeger.

Una dintre aceste posibilităţi e reprezentată de motorul V12 dezvoltat de BMW pentru Seria 7 şi viitor baby Rolls Royce, pornindu-se de la actualul V8 supraalimentat de 4.0 litri. Acest propulsor ar putea fi folosit de Mercedes pe S-Class şi Maybach. Draeger a admis că nu doar Mercedes este interesat de un acord cu BMW, ci şi Aston Martin, iar compania germană este gata să vândă trenuri de rulare diesel şi pentru constructorii americani.

Şi totuşi, Mercedes să cumpere motoare de la BMW? Să aştepăm totuşi o confirmare şi din partea Mercedes.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.