Mercedes - evoluţii tehnice

După introducerea sistemului "Start-Stop" de către BMW în martie, Mercedes a rămas oarecum în urmă faţă de principalul rival, fiind dator să recupereze spaţiul pierdut.

Mercedes - evoluţii tehnice Mercedes - evoluţii tehnice
Mercedes va lansa pentru întreaga gamă de modele sistemul "Start-Stop", începând cu A -Class şi B-Class. Acest sistem reduce consumul de carburant şi de emisii prin oprirea motorului atunci când automobilul staţionează mai mult, de exemplu la semafor. Sistemul pe care îl va lansa Mercedes va avea câteva particularităţi faţă de cel care echiprează modelele BMW, cum ar fi modul de repornire a motorului.

Sistemul BMW reporneşte motorul la apăsarea pedalei de ambreiaj, pentru cutiile manuale de viteze. Sistemul Mercedes va reporni propulsorul la eliberarea pedalei de frână şi acţionarea celei de acceleraţie, nefiind specificat dacă modul de repornire este pentru cutie automată sau manuală. Pentru modelele mai mari din gamă, Mercedes va folosi un altfel de sistem de repornire a motorului, printr-o roată liberă, care va avea şi rolul de reducere a vibraţiilor motorului.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.