Mercedes SLS AMG Electric Drive e cea mai rapidă maşină electrică de serie de pe Nurburgring

Supermaşina electrică Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive a primit, la lansare, titlul de cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume. Dar acest titlu a fost dat chiar de cei de la Mercedes-Benz, aşa că nu am avut ce să facem decât să îi credem pe cuvânt. Acum, însă, declaraţiile germanilor au primit un plus de credibilitate, fiindcă maşina lor a devenit cea mai rapidă maşină electrică de serie care a parcurs circuitul Nürburgring.

Mercedes SLS AMG Electric Drive e cea mai rapidă maşină electrică de serie de pe Nurburgring Mercedes SLS AMG Electric Drive e cea mai rapidă maşină electrică de serie de pe Nurburgring

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este cea mai rapidă maşină electrică de serie care a parcurs circuitul german Nürburgring Nordschleife, cu un timp de şapte minute şi 56,234 de secunde. Acest rezultat mai înseamnă că Mercedes SLS AMG Electric Drive este prima maşină electrică de serie care a avut nevoie de mai puţin de opt minute pentru a parcurge traseul din statul german Rhineland-Palatinate.

Potrivit site-ului nurburgringlaptimes.com, timpul scos de electrica germană se poate compara cu maşini ca Porsche 911 Turbo, Ferrari 360 CS, Porsche Panamera Turbo şi Honda NSX-R. Mai mult, spre deosebire de Audi R8 e-tron, care a parcurs circuitul Nürburgring Nordschleife în 8:09,099 în iunie 2012, coupe-ul celor de la Mercedes-Benz a reuşit un timp mai bun cu peste zece secunde. În plus, R8 e-tron nu va intra în producţia de serie, dar SLS AMG Electric Drive este deja o maşină de serie.

Cu un preţ de aproape 420.000 de euro, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive are parte de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, care oferă un sprint de la zero până la 100 km/h în 3,9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Cum s-a văzut supermaşina electrică pe celebrul circuit german, vedeţi în clipurile video de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.