Mercedes va lansa o maşină electrică

Constructorul german de automobile Daimler intenţionează să lanseze, în anul 2010, un model Mercedes-Benz propulsat de un motor electric, a declarat preşedintele grupului, Dieter Zetsche, pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mercedes va lansa o maşină electrică Mercedes va lansa o maşină electrică
"Avem în plan un model electric de Smart pentru 2010, precum şi un vehicul (electric) Mercedes în acelaşi an", a afirmat Zetsche pentru cotidianul german.

"Preţul depinde de baterii, dacă le vindem împreună cu maşinile sau le oferim spre închiriere. Dorinţa consumatorilor de a plăti mai mult este limitată", a spus el, adăugând că grupul ia în considerare opţiunea de a-şi construi propriile motoare electrice.

Daimler cheltuieşte în prezent circa jumătate din bugetul alocat pentru cercetare/dezvoltare pentru şasiuri, motoare şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.