Mercedesul lui Ceauşescu a fost vândut. Preţul nu reflectă notorietatea fostului dictator. GALERIE FOTO

Un Mercedes 350 SL care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost vândut la o licitaţie din Stuttgart cu suma ...

Mercedesul lui Ceauşescu a fost vândut. Preţul nu reflectă notorietatea fostului dictator. GALERIE FOTO
Mercedesul lui Ceauşescu a fost vândut. Preţul nu reflectă notorietatea fostului dictator. GALERIE FOTO

 


Un Mercedes 350 SL care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost vândut la o licitaţie din Stuttgart cu suma de 49.450 de euro. Fondurile obţinute în urma acestei vânzări vor fi donate unei asociaţii caritabile din România, informează Carscoops.com.

În anul 1973 Mercedesul a fost achiziţionat de Ceauşescu, iar 1999 a fost vândut de către statul român unui cetăţean moldovean pentru suma de 35.000 de euro. Ulterior maşina a ajuns în colecţia irlandezului Conor Hughes.

GALERIE FOTO

„Acesta este un Mercedes 350 SL din 1973. Are un istoric neobişnuit şi este în întregime originală, chiar până la cauciucuri”, susţine Conor Hughes (50 de ani), proprietarul autoturismului. Conduce această maşină din 2007, când a primit-o în dar de la un prieten.

Maşina de lux face parte din bunurile personale confiscate de la soţii Ceauşescu, vândute la o licitaţie publică în 1999. „Starea maşinii este extraordinară, rulajul este de doar 17.000 km, nimic nu a fost înlocuit sau reparat, totul e original. Este în stare perfectă”, susţine Hughes.

„Ironia situaţiei este că maşina i-a aparţinut lui Ceauşescu, iar banii din vânzarea maşinii vor ajunge înapoi în România”, spune irlandezul.  Şi nu oriunde, ci la o fundaţie din judeţul Galaţi, care are în grijă 16 persoane cu dizabilităţi grave, aduse dintr-un fost spital comunal. Conor a ajuns la Nicoreşti în 1998 şi a rămas impresionat de drama copiilor din spital. De atunci, a continuat să vină aici şi a ajutat cum a putut.

„Noi cheltuim, în fiecare lună, câteva mii de euro, deci avem cheltuieli imense în fiecare lună şi donaţia asta va fi o bucurie foarte mare pentru noi”, spun reprezentanţii fundaţiei din Galaţi.

Fundaţia din comuna Nicoreşti a fost înfiinţată acum 13 ani, la iniţiativa a doi tineri, pe atunci, voluntari care ajutau copiii din spital. Ea este din Anglia, el din România. Acum sunt soţ şi soţie, iar acţiunile de caritate au devenit un mod de viaţă pentru ei.

GALERIE FOTO


 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.