Metoda ”accidentul”, next level. Furt la nivel ”diplomatic”

Autor: Marius Vișan 01 mart. 2017 Știri auto
Metoda ”accidentul”, next level. Furt la nivel ”diplomatic”

Poliţiştii din Alba Iulia au primit plângeri de la patru persoane, care au reclamat faptul că au fost înşelate prin metoda „Accidentul”. Cei patru păgubiţi s-au adresat oamenilor legii, semnalând faptul că au fost sunate de indivizi care le-au pretins sume de bani în contextul unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale lor, scrie un site de ştiri din România. Uneia dintre aceste persoane i-a fost cauzat un prejudiciul de peste 10.000 de lei.

Pe 28 februarie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile a fost sunată de către un individ care a pretins că este ataşatul diplomatic al Germaniei în România şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier în Germania, soldat cu rănirea unui copil. Escrocul i-a solicitat suma de 7.000 de euro, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia şi familia copilului rănit. Femeia i-a comunicat adresa de domiciliu, iar la scurt timp, avenit un bărbat, căruia i-a dat suma de 10.600 lei. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a prezentat la poliţie.

În aceeaşi zi, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de alte 3 femei din municipiul Alba Iulia cu privire la fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, însă în aceste cazuri, calitatea invocată de escroci a fost cea de procuror. În toate cele 4 cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Recomandarea Poliţie

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale. Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului. Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide