Metrorex schimbă calea de rulare pe magistrara Pipera-Berceni. Lucrările vor dura 4 ani

Autor: ProMotor 31 mai 2019 Știri auto
Metrorex schimbă calea de rulare pe magistrara Pipera-Berceni. Lucrările vor dura 4 ani

Metrorex va începe înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea Magistralei 2 Pipera-Berceni în această toamnă, a anunţat directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Lucrarea va dura 48 de luni, iar şeful Metrorex spune că circulaţia nu va fi întreruptă pe timp de zi. La un moment dat, vor fi etape care vor necesita întreruperea circulaţiei şi pe timp de zi, însă va fi vorba de weekenduri.

„Trebuie să înţelegeţi că Magistrala 2 este foarte veche, dovadă că o băgăm într-o etapă de modernizare complexă, care înseamnă înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea, 18 kilometri, cale dublă, şi înlocuirea echipamentelor de pe calea de rulare. Durata este de 48 de luni, datorită faptului că vom lucra numai pe timp de noapte, fără a întrerupe circulaţia. Dacă ar fi fost să fie o execuţie nouă, o făceai într-un an şi jumătate”, a afirmat Şodolescu, citat de Agerpres.

Directorul Metrorex a spus că vor exista şi etape cu întreruperea circulaţiei, însă aceastea vor fi programate doar în weekend.

„O să fie şi câteva etape când se va lucra şi cu întreruperea circulaţiei, dar numai în weekend-uri. Deci încercăm să afectăm cât mai puţin traficul. În toamnă (va începe înlocuirea, n.r.). Noi lansăm licitaţia, începem mâine să o încărcăm în SEAP. O să fie o durată de nu mai mult de doi luni de zile pentru depunerea ofertelor, deci în trimestrul IV vrem să dăm drumul la lucrări”, a adăugat Dumitru Şodolescu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că numeroasele incidente şi defecţiuni apărute în ultimele luni pe această magistrală au fost cauzate de vechimea infrastructurii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide