Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class

NHTSA, pe care îl putem denumi deja "bau-baul" constructorilor auto, a obligat Mercedes Benz să cheme în service circa 3.500 de modele Mercedes G-Class pentru remedierea unei probleme minore.

Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class

La americani, NHTSA (administraţia naţională pentru siguranţa rutieră) este foarte grijulie, mai ales când vorbim de detalii. Iar, în cazul venerabilului offroader Mercedes G-Class, este vorba despre un detaliu căruia suntem tentaţi să îi acordăm foarte puţină importanţă: semnalizatoarele.

Vor fi rechemate în service circa 3.500 de modele Mercedes G-Class, produse între 2002 şi 2010, după ce NHTSA a constat că poate apărea o problemă la semnalizatoare. Mai exact, semnalizatoarele frontale sunt acoperite cu o folie protectoare, care, în timp, se poate deteriora şi astfel lumina intermitentă nu mai este suficient de vizibilă.

Prin urmare, se poate produce un accident dacă şoferii vehiculelor din faţă nu observă că mamutul de 100.000 USD semnalizează, NHTSA considerând că nu sunt îndeplinite normativele standardului 108, legat de "lumini şi alte dispozitive reflectorizante" (asta dacă vă interesează neapărat detaliile).

Proprietarii modelelor în cauză vor fi nevoiţi să ajungă în service, unde vor fi înlocuite gratuit semnalizatoarele vechi cu unele noi, optimizate. Deocamdată, în Europa nu sunt informaţii că ar exista probleme de acest fel la modelele Mercedes G-Class.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.