Michelin pneuri pentru automobilele eco în România

Michelin ia în calcul România ca o posibilă locaţie pentru producerea de cauciucuri eco pentru automobilele electrice.

Michelin pneuri pentru automobilele eco în România Michelin pneuri pentru automobilele eco în România

România ar putea deveni una dintre ţările care contribuie la propagarea fenomenului automobilelor electrice, uzina Victoria Floreşti urmând să producă anvelope pentru viitoarele automobile electrice. Acest lucru îl spune Didier Miraton, managing partner Michelin într-un interviu acordat revistei Business Magazin.

Pneurile destinate automobilelor electrice sunt diferite de cele ale automobilelor convenţionale. Pentru a conserva energia în baterii, ele trebuie să fie mult mai eficiente decât cele montate pe automobilele cu motoare termice şi implicit sunt mai costisitoare. Ele diferă atât ca dimensiuni, fiind mai înguste, dar mai ales în termeni de rezistenţă la înaintare şi greutate, ambii parametri trebuind să fie reduşi pentru a asigura viabilitatea vehiculelor electrice ca mijloc de locomoţie cotidian.

Tot aceeaşi publicaţie mai dă un exemplu de companie internaţională din domeniul auto care se axează pe componente electrice "Made in Romania", Continental. Nemţii spun că proiectează şi produc unităţi de control al motorului şi transmisiei pentru automobile electrice şi hibride, pentru convertoare şi module de alimentare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.