Micul fabricant britanic Bristol intră în faliment

În lumea maşinilor exotice, mica firmă britanică Bristol şi-a creat un fan-club restrâns, dar insuficient pentru subzistenţa în noul peisaj auto dominat de importanţa profiturilor. Aşa încât britanicii au anunţat că intră în faliment.

Micul fabricant britanic Bristol intră în faliment Micul fabricant britanic Bristol intră în faliment

Puţini dintre noi am auzit de micul producător britanic de maşini exotice Bristol şi extrem de puţini au avut ocazia să şi vadă una pe viu. Aşadar, vorbim de maşini foarte rare, dar cu performanţe remarcabile - de exemplu, ultimul model produs, Bristol Fighter, cu un motor de peste 1.000 CP şi un preţ de aproape jumătate de milion de euro, poate fi regăsit în TOP 10 maşini exotice.

Din păcate, după peste o jumătate de secol de existenţă, firma Bristol se vede nevoită să declare în mod oficial falimentul. Înfiinţată în 1946 ca extensie a companiei de avioane, firma de maşini Bristol a reuşit să se menţină pe linia de plutire, având un singur showroom în Londra, pe Kensington High Street.

22 din cei 27 de angajaţi au fost disponibilizaţi, iar cei care lucrează la mica uzină au primit deja înştiinţarea de punere pe liber. Totuşi, administratorii firmei declară că vânzările şi operaţiunile de service pentru clienţi vor continua fără probleme, cel puţin până în momentul în care operaţiunile firmei vor fi complet suspendate.

Până în acest moment nu există nici o informaţie privitoare la un potenţial investitor, care să salveze firma de la dispariţie, existând puţin interes pentru o marcă refractară la apariţia în mass-media - foarte puţine teste au fost realizate de-a lungul anilor cu maşini Bristol în presă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.