Mihai Marinescu câştigă prima cursă de la Nurburgring

Mihai Marinescu, una din speranţele României în motorsport, reuşeşte să câştige prima cursă de la Nurburgring şi ocupă al doilea loc pe podium în cursa secundă. Vezi în continuare rezumatul etapei din Germania.

Mihai Marinescu câştigă prima cursă de la Nurburgring Mihai Marinescu câştigă prima cursă de la Nurburgring

Mihai Marinescu a reuşit un weekend fantastic în Germania, ocupând podiumul în ambele curse. Românul de 23 de ani a obţinut cel mai bun timp în calificările de sâmbătă, cu 0,330 secunde mai rapid decât liderul clasamentului general Luciano Bacheta. Braşoveanul pleca astfel din pole position în prima cursă de dumincă.

În timpul primei curse de pe circuitul Nurburgring, Marinescu şi-a păstrat calmul şi a făcut o cursă fără greşeli. Pilotul român câştiga astfel a doua sa cursă în Formula 2, după etapa de la Monza de anul trecut. Mihai a anunţat în timpul conferinţei de presă de la sfârşitul cursei că este foarte mulţumit de rezultatul său şi aşteaptă în continuare rezultate asemănătoare.

Marinescu a ratat al doilea pole position la o diferenţă de numai 0,03 secunde în favoarea elveţianului Cristopher Zanella. Românul susţine că monopostul său a avut probleme cu sistemul de răcire şi este încrezător că rezultatele se pot îmbunătăţi considerabil. În timpul cursei cu numărul doi, Mihai l-a depăşit rapid pe Zanella, dar a reuşit să rămână în frunte doar timp de cinci tururi. Românul a terminat a doua cursă pe locul doi, un rezultat foarte bun pentru pilotul braşovean. Mihai Marinescu ocupă locul patru în clasamentul general la o diferenţă de 52 de puncte de liderul Luciano Bacheta.

Următoarea etapă din Formula 2 va avea loc pe data de 24 iunie pe circuitul Spa-Francorchamps.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.