Mii de sancţiuni aplicate pentru defecţiuni ale maşinilor la sistemele de frânare şi direcţie

Autor: Departamentul Social 18 feb. 2019 Știri auto
Mii de sancţiuni aplicate pentru defecţiuni ale maşinilor la sistemele de frânare şi direcţie

Poliţiştii au verificat, în ultimele două zile, peste 10.000 de maşini, iar în urma raziei, au fost aplicate 5.700 de sancţiuni pentru nereguli precum defecţiuni la sistemele de frânare, direcţie, iluminare sau altele care puneau în pericol siguranţa. Poliţiştii au reţinut şi peste 10 permise.

La acţiunea desfăşurată în perioada 14-15 februarie, au participat aproape 1.000 de poliţişti rutieri şi peste 100 de specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, care au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea accidentelor produse din cauza deficienţelor maşinilor. Au fost verificate peste 10.000 de maşini.

„Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 120 au fost pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcţie şi 12 pentru deficienţe ale sistemul de frânare. Prezenţa unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranţa circulaţiei, poliţiştii dispunând măsuri pentru remedierea lor”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Astfel, pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare, au fost reţinute 4 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere.

„Pe parcursul celor 2 zile, echipele de control au sancţionat 152 de şoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 109 şoferi care nu aveau inspecţia tehnică periodică şi alţi 60 de şoferi care utilizau luminile de ceaţă în alte condiţii decât cele necesare. De asemenea, poliţiştii au aplicat 482 de sancţiuni pentru existenţa unor instalaţii de iluminare şi semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare si au retras 640 de certificate de înmatriculare”, mai arată sursa citată.

Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 48 de infracţiuni, 42 dintre acestea fiind la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar 6 de altă natură. Totodată, pentru alte abateri de la normele rutiere poliţiştii au aplicat 4.245 de sancţiuni contravenţionale, mai arată IGPR.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide