Mindset E-Motion

Compania scandinavă Mindset are de gând să lanseze în 2009 un model electric cu un preţ de 50.000 de euro şi o cadenţa anuală de 10.000 de exemplare.

Mindset E-Motion Mindset E-Motion
Mindset E-MotionIdeea companiei suedeze este de a realiza o maşină lungă de 4,2 metri, cu un ampatament de 2,76 metri, cu o caroserie de coupe, pusă în mişcare de un motor electric de 94 CP. Acesta se alimentează prin intermediul unor baterii litiu-ion şi graţie cuplului de 220 Nm atinge prima sută de km în 7 secunde. Viteza maximă este limitată însă la 140 km/h.

În spatele acestui proiect se află Murat Gunak, omul ce a fost designer şef la Volkswagen şi care acum încearcă pe cont propriu să se impună în lumea hibridelor. Maşina este o structură din aluminiu şi o caserorie din materiale plastice, astfel încât greutatea totală nu depăşeşte 800 kg. Calea aleasă de Murat este una foarte ciudată, forma noului model fiind o combinaţie între elementele unui coupe cu uşi "pescăruş" şi garda la sol ridicată specifică unui SUV. Dacă această reţetă va avea succes vom vedea anul viitor, cand Mindset E-Motion va intra în producţia de serie.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.