Minerva J. M. Brabazon, noul supercar belgian de 400 km/h

Autor: Oraan Mărculescu 02 iul. 2013 Știri auto

Numele viitoarei maşini J. M. Brabazon îi este dedicat lordului John Moore Brabazon of Tara, care a fost implicat activ în compania auto Minerva, atât în consiliul de conducere, dar şi ca pilotr de curse.

Pentru că Minerva construia maşini exclusiviste, revenirea pe scena auto se doreşte în stil mare, cu o maşină sport foarte performantă. Proiectul nu are un design tocmai entuziasmant, unele detalii amintind de Audi R8, de exemplu.

Însă meniul tehnic este promis ca fiind de top, începând de la şasiul din fibră de carbon şi caroseria din kevlar până la propulsia hibridă, care asociază un motor V12 dotat cu două turbocompresoare şi două motoare electrice, acestea punând în mişcare roţile din faţă. Bateriile pot fi încărcate şi de la o sursă externă, sisteml hibrid fiind plug-in.

Deocamdată, nici un fel de informaţie clară din punct de vedere tehnic, în afara vitezei maxime, care ni se promite că va fi mai mare de 400 km/h. Rămâne de văzut cât va costa acest presupus rival al lui Bugatti Veyron şi dacă va reuşi Minerva să revină în olimpul brandurilor auto de renume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide