MINI prezintă cele mai puternice modele produse vreodată – VIDEO

Autor: ProMotor 15 mai 2019 Știri auto

MINI prezintă cele mai puternice modele produse vreodată şi omologate pentru şosele în istoria de 60 de ani a mărcii. Motorul turbo cu patru cilindri, care dezvoltă 225 kW/306 CP, ale noilor MINI John Cooper Works Clubman şi MINI John Cooper Works Countryman face ca acestea să prezinte performanţe remarcabile. La ambele modele, motorul foarte puternic este combinat standard cu noul transmisie sport Steptronic cu opt trepte, care include diferenţial blocant mecanic pe puntea faţă, sistem de tracţiune integrală ALL4, şasiu adaptat special şi modificări suplimentare de ranforsare pentru structura caroseriei, conectarea motorului şi fixarea şasiului. Toate acestea permit ca sentimentul de motorsport John Cooper Works să atingă o dimensiune complet nouă a performanţei.

Aceste versiuni noi ale celor două vârfuri de gamă oferă o experienţă provocatoare a performanţelor. Cea mai nouă generaţie a motorului cu patru cilindri, dezvoltată cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, depăşeşte puterea maximă a predecesorilor cu până la 55 kW/75 CP. Cuplul maxim a crescut cu 100 Nm, la un maxim de 450 Nm, iar performanţele de acceleraţie au urcat şi ele.

MINI John Cooper Works Clubman accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, în timp ce noul MINI John Cooper Works Countryman realizează sprintul în 5,1 secunde – mai repede cu 1,4, respectiv 1,5 secunde faţă de modelele anterioare.

Cele mai importante noutăţi sunt: 

– Motor cu patru cilindri nou, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, cu putere de 225 kW/306 CP şi cuplu de 450 Nm.
– Creştere a puterii comparativ cu modelele anterioare: 55 kW/75 CP.
– Conceptul de răcire încorporează cunoştinţe de pe circuite.
– Sistem de evacuare nou, cu dezvoltare acustică remarcabilă şi cu filtru de particule de benzină conform cu standardul Euro 6d-TEMP.
– Tracţiune integrală MINI ALL4 disponibilă standard.
– Transmisie sport Steptronic nouă, cu opt trepte, cu diferenţial blocant mecanic integrat pentru puntea faţă.
– Design şi coordonare ale şasiului specifice modelului.
– Sistem de frânare sport John Cooper Works mai mare.
– Structură a caroseriei, conectare a motorului şi fixare a şasiului foarte rigide.
– Faruri LED noi cu funcţie Matrix pentru faza lungă şi stopuri LED cu design Union Jack pentru noul MINI John Cooper Works Clubman.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide