MINI Seven, ediţia specială a celui mai simpatic britanic. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 12 mai 2016 Știri auto

 


Cu noul MINI Seven, marca britanică merge mai departe în prezentarea calităţilor distinctive ale originalului în clasa mică. Design-ul exterior şi interior scot în evidenţă originile britanice, plăcerea condusului şi caracterul premium. 

GALERIE FOTO

Ediţia specială MINI Seven este disponibilă în patru variante de motorizare (MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI Cooper SD şi MINI Cooper D), atât ca variantă Hatch cu trei uşi, cât şi Hatch cu cinci uşi. În total avem o selecţie de două variante de caroserie, fiecare cu două motoare pe benzină şi tot atâtea diesel, care acoperă un spectru de putere de la 85 kW/116 CP la 141 kW/192 CP.

Gama de motoare pe benzină include propulsorul de 1,5 litri, cu trei cilindri(putere maximă 100 kW/136 CP), aflat în echiparea MINI Cooper 3 uşi şi a noului MINI Cooper 5 uşi, dar şi versiunea de 2,0 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă o putere maximă de 141 kW/192 CP la MINI Cooper S 3 uşi şi MINI Cooper S 5 uşi. 

De asemenea există şi două motoare diesel: cu trei cilindri şi o capacitate de 1,5 litri, propulsorul ce echipează MINI Cooper D 3 uşi şi MINI Cooper D 5 uşi generează o putere de 85 kW/116 CP. Un motor diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri (125 kW/170 CP), propulsează modelele MINI Cooper SD 3 uşi şi MINI Cooper SD 5 uşi.

Jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, ale noului MINI Seven au fost şi ele create special pentru modelul de design. Cu o structură clară a spiţelor şi finisare în două culori, jantele cu design MINI Seven Spoke bicolor transmit o impresie hig-end solidă.

Jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile opţional pentru noul MINI Seven, în design MINI Yours Vanity Spoke bicolor. Ambele variante ale jantelor se potrivesc cu dotările exclusive de exterior ale MINI Seven, cu suprafeţe lucioase, şi culoarea MINI Yours Spectre Grey.

Echiparea standard include scaune sport tapiţate cu stofă/piele de culoare Diamond Malt Brown, care a fost creată special pentru modelul de design. Pielea de culoare neagră de pe scaune şi spătare este combinată cu stofa de pe secţiunile laterale. Aceasta din urmă are un model de carouri orientate oblic, în gri şi negru, cu o dungă de culoare Malt Brown integrată discret şi cusături de aceeaşi culoare. Variantele de piele în culori Cross Punch Carbon Black, Lounge Satellite Grey şi MINI Yours Lounge Carbon Black sunt disponibile ca alternative de echipare.

Pentru toate variantele de model ale noului MINI Seven, alternativa la transmisia manuală cu şase trepte, din echiparea standard, este cutia de viteze automată Steptronic cu şase trepte. În plus, modelele MINI Cooper S 3 uşi, MINI Cooper S 5 uşi, MINI Cooper SD 3 uşi şi MINI Cooper SD 5 uşi pot fi comandate cu o transmisie sport Steptronic cu şase trepte care oferă timpi de schimbare şi mai mici şi include nu doar un selector separat al vitezelor, ci şi clapete pe volan.

Noul model va putea fi comandat începând cu luna iunie, când va fi anunţat preţul, primele livrări fiind posibile în luna august.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide