MINI Vision, sau cum va arăta noua generaţie de MINI

Autor: Adrian Mihălţianu 01 aug. 2013 Știri auto

MINI Vision este un studiu de design sub formă de hologramă, care a fost prezentat oficial tocmai pentru a ne oferi o idee despre cum va arăta viitoarea generaţie de MINI, aşteptată pentru începutul lui 2014. 

Evident, nu vorbim de schimbări majore – căci marca doreşte să rămână fidelă formelor care au consacrat-o – ci de tuşe care dau mai multă sportivitate sau un aspect mai musculos micuţului MINI.

Astfel, grila hexagonală este acum lărgită, iar farurile au cercuri de LED-uri ca lumini de zi. Proiectoarele de ceaţă sunt integrate acum în grilă, iar stopurile renunţă la elementul alb şi au o formă mai degrabă rectangulară decât trapezoidală, cum este acum la actualul model. Dubla evacuare centrală arată pretenţiile sportive ale maşinii, în timp ce eleronul de deasupra hayonului este acum mai mare şi iese mai uşor în evidenţă.

Dat ass!!

Totuşi, marea inovaţie – pe care însă e puţin probabil să o vedem pe modelul de serie – este utilizarea unui material compozit cu textura unei ţesături, numit „organo metal”, care acoperă bosajele roţilor, precum şi pragurile maşinii, cu o conexiune care urcă între aripa faţă şi portieră şi curge superb pe sub geamuri. Prin această redesenare a maşinii, acum nu doar pavilionul pare că pluteşte deasupra geamurilor, dar şi acestea par că plutesc, la rândul lor, deasupra caroseriei. Totodată, MINI Vision arată foarte muscular, doar jantele fiind relativ plictisitoare.

Organo-metalul este compus din presarea mai multor tipuri de fibre într-un material compozit foarte dur şi uşor

La interior, avem un interior demn de un studiu de design: indicatoarele de bord pot fi comutate în modul 3D, panourile de uşi au benzi elastice care pot fixa obiecte de genul hărţilor, sticlelor sau dozelor de suc (sincer, ar ieşi un haos de nedescris dacă ar fi folosite pe modelul de serie), iar şoferul are la dispoziţie un comutator Driving Experience Control care îi permite să selecteze între a se concentra pe a conduce, sau pe un mod de şofat interconectat – acesta din urmă va utiliza o ambianţă luminoasă diferită, mai ales datorită podelei MINI Disco. Funky!

Funkiness reinventat. Culorile ambientale se schimbă în funcţie de modul de şofat ales

Nu în cele din urmă, vopseaua Glamorous Gold de pe maşină – o premieră pentru MINI – anunţă cât se poate de clar intenţiile mărcii: de a păstra MINI în atenţia hipsterilor care vor să atragă atenţia asupra lor nu doar prin tehnologia impecabilă a unei maşini cu valenţe sport, ci şi prin modul în care şi-o personalizează.

Rămâne de văzut câte dintre aceste idei de design vor fi aplicate pe modelul de serie, dar noi chiar am vrea să vedem acele indicatoare 3D!!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide