Ministrul german al Transporturilor testează un Audi A7 semiautonom pe Autobahn. VIDEO

Un Audi A7 care se conduce singur pe autostradă? Evident, acum există sistemul Piloted Driving. Iar în spatele volanului, nimeni altul decât ministrul german al Transporturilor. Ca să ne dăm seama în ce secol se află Germania...

Chiar dacă în spatele volanului se află ministrul german al Transporturilor, acesta nu are nevoie să şi pună mâinile pe volan, pentru că acest Audi A7 se conduce singur bine-mersi prin traficul aglomerat de pe o porţiune a autostrăzii germane A9. Şoferul apasă pe două butoane speciale de pe volan, acesta se retrage, iar maşina intră în modul Piloted Driving, în care este capabilă să se conducă singură la viteze prestabilite, efectuând, la nevoie, chiar şi depăşiri. Deocamdată este în stare să se conducă singură până la viteze de maximum 113 km/h, dar în viitor, această limită va creşte.

Pentru a reuşi acest lucru, maşina are nevoie nu doar de senzori speciali, deja existenţi pe maşinile de serie (laser, radar, camere video), ci şi de o comunicare cu infrastructura, pentru a şti (inclusiv prin intermediul GPS) exact unde se află. Sistemul funcţionează deocamdată doar pe autostrăzi, în cazul în care maşina se îndreaptă spre ieşirea de pe autostradă, acesta cedând din nou controlul şoferului.

Evident, şoferul poate interveni oricând în caz de urgenţă. Sistemul va fi oferit, cu limitarea iniţială la doar 65 km/h, pe viitorul Audi A8, dar şi pe viitoarele maşini Audi. Pentru zonele urbane, Audi are alte sisteme, care permit frânarea automată a maşinii, astfel încât accidentele să fie evitate complet sau daunele lor să fie limitate. Bine aţi venit în viitor!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.