Ministrul Mediului propune taxa auto care să nu fie atacată în justiţie de cetăţeni

Autor: Bianca Ciocotisan 05 oct. 2018 Știri auto
Ministrul Mediului propune taxa auto care să nu fie atacată în justiţie de cetăţeni

„Există un grup de lucru din care fac parte şi colegii noştri de la Ministerul Finanţelor, de la Ministerul Justiţiei, Transporturilor, un grup de lucru la care s-au adăugat şi producătorii din România de autovehicule, dar şi ONG-urile care au făcut studii privind calitatea aerului, astfel încât să găsim o variantă (de taxă auto – n.r.) care să nu mai poată fi atacată din punct de vedere al justiţiei şi să nu fie combătută de nimeni”, a declarat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Oficialul de la Mediu spune că în prezent se poartă discuţii cu ministrul Teodorovici, astfel încât populaţia să nu plătească mai mult.

„Discuţiile mele cu ministrul Teodorovici le port pentru a găsi soluţii, astfel încât populaţia să nu fie cea care să pătimească, populaţia să fie determinată să poată să facă anumite lucruri şi nu să plătească bani mai mulţi, ci să găsim metode de informare şi de educare”, mai precizează ministrul Mediului.

Ministrul nu a precizat însă când va fi gata noua taxă auto, în ciuda faptului că despre un nou timbru se discută încă de anul trecut, iar Gavrilescu a dat mai multe termene de finalizare a proiectului, precum martie 2018 şi, ulterior, septembrie 2018.

„E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă”, a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Oficialul MFP a adăugat că îi va prezenta propunerea de modificare a noii taxe auto ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru „a propune cea mai bună variantă, astfel încât românii să nu fie afectaţi”. „Sunt câteva variante foarte bune”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că în alegerea variantei se ţine cont de ceea ce obligă modelul european. „La o adică, noi, până una alta, suntem membri ai familiei europene. Dacă legea a permis şi oamenii au adus aceste maşini în România, noi nu ne putem pune peste ei. (…) Până la final de an, eu zic că acest lucru se reglează”, a adăugat Teodorovici.

La începutul lunii septembrie, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, că o nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie – 31 martie 2019, urmând să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

„Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a precizat atunci ministrul Mediului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide