Ministrul Răzvan Cuc, aspru criticat de şoferi după tragedia din Ialomiţa: „Ne scanaţi retina? Aveţi idee în ce condiţii lucrăm?”

Autor: Cristian Agatie 07 oct. 2019 Știri auto
Ministrul Răzvan Cuc, aspru criticat de şoferi după tragedia din Ialomiţa: „Ne scanaţi retina? Aveţi idee în ce condiţii lucrăm?”
Şoferii profesionişti sunt foarte supăraţi pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, care a anunţat că va introduce dispozitive pentru „scanarea retinei”, pentru a se asigura că aceştia nu conduc obosiţi mastodonţii pe drumurile ţării. Cuc a anunţat măsurile extreme după gravul accident din Ialomiţa, soldat cu zece morţi.
 
„Politicul, ca de obicei, se spală pe mâini şi ameninţă cu controale „fără precedent”. Atât s-a putut, vorba aia. Noi suntem de părere că controalele sunt foarte bune, doar că prin Mioriţia ele sunt cam targetate în locul greşit. Nu ne dăm seama, spre exemplu, ce îl opreşte pe domnul ministru să stea cu controale pe capetele celor care au întârzieri astronomice la marile proiecte de infrastructură; sau la cei care contractează kilometrul de drum la preţuri de ai impresia că ar fi asfaltate cu aur”, se plâng şoferii.

Un şofer scrie pe Facebook: „Lipsa infrastructurii rutiere, aici aducând aminte de lipsa autostrăzilor şi a spaţiilor de odihnă pt camionagii produc victime, domnule ministru!! Implicarea din umbră a oamenilor politici care sunt în spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajaţii lor, produc victime domnule ministru! Poate nu ştiţi, dar depinde cum te cheamă ca şi firmă pe şoselele din România pt a fi controlat de către controlorii de trafic!!”

„Eu când am citit ştirea am zis că e la mişto. Adică cât să controlezi mai mult un sector care oricum e printre cel mai bine monitorizate? Bine, vorbim de ăia care fac treaba pe bune, nu de ăia care trimit şpaga unde trebuie. Nu de controale duc lipsă transportatorii ci de alte chestii ca: infrastructură pe care să circule, industrie pentru care să presteze, concurenţă loială, sprijin din partea autorităţilor – nu doar amenzi astronomice pentru chichiţe legislative şi acte inutile care „trebuie” să existe, e nevoie de şcoli de şoferi pe bune, de alte minuni. Controale sunt, bine-mersi prin toate punctele fixe şi mobile, controale pe care băieţii orientaţi fără licenţe şi tahografe le ocolesc cu meşteşug şi în care pică amărâţii cu două minute depăşire pentru că n-au avut unde să parcheze în aşa fel încât să nu se trezească mai săraci.

Aşadar, domnule ministru, nu e nevoie de mai multe controale, trebuie doar să fie îndreptate spre cine trebuie; dar nu se face asta, aşa-i? Vorba aia, corb la corb nu-şi scoate ochii şi nu se cade să vă supăraţi colegii de pe la minister sau pe ăia de la MAI, aşa-i?”, se întreabă un altul.
 
Răzvan Cuc l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „se urcă pe cadavre”, după accidentul teribil soldat cu zece morţi.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide