Misiune în scop caritabil cu Chevrolet Aveo

Autor: Dan Vache 27 iul. 2012 Știri auto
Misiune în scop caritabil cu Chevrolet Aveo

Cei trei membri ai primei echipei Chevrolet Aveo, care s-au întâlnit pentru prima dată cu trei ani în urmă, pe un teren de rugby la Geneva, niciunul dintre ei neavând niciun fel de experienţă în domeniul raliurilor sau cunoştinţe în domeniul auto, strâng donaţii pentru organizaţia SOS Satele Copiilor din Mongolia, căreia îi va fi donat şi autovehiculul Aveo la finalul raliului.

Plecând pe 14 iulie de pe circuitul de curse din Goodwood, Marea Britanie, cei trei membri ai echipei, Guy White, Ed Kliphuis şi Arnout Schepers au pornit către Republica Cehă, trecând prin Belgia, Luxemburg şi Germania. Pe 16 iulie, au sărbătorit atingerea primul obiectiv, în cadrul aşa-numitei „Petreceri cehe”, la celebrul castel Klenová, iar apoi au pornit către Austria, pentru a vizita SOS Satele Copiilor de lângă Viena.

Misiunea principală a raliului este de a vizita şi ajuta căminele organizaţiei SOS Satele Copiilor. Organizaţia SOS Satele Copiilor asigură îngrijire pe termen lung, într-un mediu familial, pentru copii ce nu mai pot fi susţinuţi de familiile biologice. SOS Satele Copiilor oferă sprijinul necesar pentru creşterea copiilor într-un mediu familial, stabil. În cadrul familiilor SOS, copii sunt îngrijiţi individual de o „mamă”, până când devin tineri adulţi independenţi.

Ajunsă la Viena, echipa a oferit, de asemenea, un Chevrolet Cruze organizaţiei SOS Satele Copiilor, cel de-al 101-lea autovehicul donat de Chevrolet Europe organizaţiei de dezvoltare socială în Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel.

Chiar dacă echipa s-a gândit la posibilitatea de a da peste hoţi pe traseu, nu s-au gândit că se va întâmpla acest lucru chiar din Budapesta, unde li s-a furat un aparat foto, un laptop şi paşaportul lui Guy, cu toate vizele. Odiseea ulterioară din ambasadă în ambasadă din Budapesta, Istanbul şi Ankara pentru a obţine alte vize a întârziat puţin misiunea, însă echipa a părăsit Europa şi a ajuns în Asia.

În următoarea etapă a călătoriei, cei trei se vor îndrepta către Ulan Bator, Mongolia, la aproximativ 9.000 km spre est, traversând Caucazul, Marea Caspică, Turkmenistan, făcând un popas în Uzbekistan, unde echipa va vizita filiala SOS Satele Copiilor din Tashkent. Echipa transportă un pachet cu donaţii de la SOS Satele Copiilor Austria până în Mongolia, precum şi mingi de fotbal practic indestructibile, create de Proiectul One World Futbol, pentru copiii din Uzbekistan şi Mongolia.

Raliul umanitar Mongol Rally nu are nu traseu fix şi are doar 2 puncte de reper importante: castelul Klenová din Republica Cehă şi sosirea în Ulan Bator, Mongolia. Echipele se pot îndrepta către sud, via Irak, Iran şi Afganistan; unele pot călători spre nord, via Cercul Polar, în timp ce altele ar putea să călătorească prin Asia Centrală.

Pentru a fi la curent cu aventurile plăcute şi neplăcute ale echipei şi pentru a le urmări progresul, accesaţi www.facebook.com/Chevrolet.Charity.Rally

Membrii echipei „comercializează”, de asemenea, oportunităţi interactive interesante pentru a strânge pe traseu mai mulţi bani pentru această cauză nobilă. Urmăriţi-i pe: www.indiegogo.com/10000mileMongolRally

Organizatorii raliului Mongol Rally, The adventurists, au strâns peste 4,5 milioane de euro în scopuri caritabile prin intermediul mai multor programe. Sumele strânse în urma raliului umanitar Mongol Rally vor fi donate centrului de copii Lotus.

Modelul Aveo echipat cu un motor de 1,2 litri ce dezvoltă o putere de 86 CP este un autovehicul de serie standard, care a trecut însă prin anumite pregătiri speciale pentru această călătorie lungă ce se desfăşoară adesea pe trasee dificil de parcurs:

• Au fost montate pneuri pentru toate tipurile de teren
• Suspensia a fost ranforsată, având acum o configuraţie mai rigidă, iar garda la sol a fost ridicată
• A fost montată o bară antiîncastrare în partea din faţă şi apărătoare pentru trenul de rulare
• A fost instalată o baterie de înaltă tensiune, extrem de rezistentă
• Au fost montate faruri suplimentare pe suportul de acoperiş şi lumini suplimentare în interior pentru a facilita consultarea hărţilor
• A fost adăugată o protecţie pentru baia de ulei a motorului
• Echipa transportă un cric hidraulic de înaltă rezistenţă, canistre de carburant, roţi de rezervă şi o trusă de prim-ajutor
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide