Mitsubishi aniversează 100 de ani cu un concept care îţi taie respiraţia [FOTO]

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Mitsubishi a ieşit de pe radarul celor mai notabili producători japonezi. Dar, datorită patronajului Nissan, Mitsubishi se îndreptă spre renaştere. Compania mamă cunoscută astăzi ca Mitsubishi Motors (fosta Mitsubishi Shipbuilding Company) va marca anul acesta aniversarea a 100 de ani. Astfel, pentru a marca această ocazie, designerul Gabor Farkas a pregătit un studiu de design destul de futurist.

De ceva vreme Farkas se concentrează pe aceeaşi marcă. Dar acest în acest ultim proiect al său lucrurile iau o direcţie mai orientată spre viitor.

Conceptul numit Hyaku (cuvânt care pentru japonezi înseamnă „100”), studiul de proiectare vizează un coupe electric futurist, autonom. Farkas a adoptat o abordare estetică japoneză tradiţională a „Shibui”, cu linii curate, minimaliste, lipsite de orice elemente inutile. 

GALERIE FOTO

Designul incorporează trăsăturile unei compacte cu propulsie electrică care să-i furnizeze spaţiu suficient pentru bagaje, sub capota frontală, dând astfel vehiculului o siluetă dinamică care aminteşte de un grand tourer clasic.

De dragul comparaţiei putem spune că acest Mitsubishi are ceva din Nissan GT-R. 

Ţinând cont de expertiza Alianţei Renault-Nissan în domeniul vehiculelor electrice, s-ar putea ca materializarea unui concept precum cel desenat de Farkas să nu fie foarte departe.

SURSĂ: Carscoops.comComentarii
Inchide