Mitsubishi Evo X

Incredibilul model inspirat direct din raliuri promite să ducă numele pe care-l poartă pe culmi şi mai înalte, depăşind performanţa tuturor predecesorilor.

Mitsubishi Evo X Mitsubishi Evo X

Recent, Mitsubishi a anunţat lansarea la apă a noii generaţii Lancer, pentru început în Japonia. De această dată, suntem gratulaţi cu mai multe date despre versiunea de top.

Precum se poate vedea, versiunea de strada arată aproape identic cu Prototype X Concept prezentat la Detroit Motor Show în ianuarie. Singurele diferenţe apar la nivelul spoilerului frontal, însă grila vopsită în nuanţă de grafit, blocurile optice angulare şi eleronul spate imens vor fi prezente şi pe modelul ce îşi va face loc în curând în showroomuri. Noul Evo X este cu 1,5 cm mai scurt şi mai lat cu 5,8 cm decât precedentul, confortul este însă mărit datorită creşterii ampatamentului şi a înălţimii.

Sub capotă, Mitsubishi a hotărât să înlocuiască vechiul motor, considerat depăşit, cu unul nou de 2.0 litri MiVEC, cu bloc complet din aluminiu şi un sistem de supraalimentare performant. Cifrele oficiale nu au fost încă anunţate, dar se aşteaptă ca noul propulsor să dezvolte 320 CP şi aproximativ 440 Nm. La asemenea putere, o acceleraţie până la prima sută de km în 4,5 secunde şi o viteză maximă de peste 250 km/h sunt foarte posibile. Clienţii vor putea alege între o cutie manuală cu 6 trepte şi una robotizată, iar transmisia va fi asigurată de un nou sistem foarte performant de livrare a puterii la toate cele 4 roţi.

Frânarea, suspensia şi direcţia active vor ajuta în mod clar noul model să-şi depăşească precedenţii la manevrabilitate, japonezii promiţând chiar şi un confort mai bun. La interior materialele au fost îmbunătăţite calitativ, iar viitorii clienţi vor putea beneficia de sistem de navigaţie cu capacitate de redare mp3. Mitsubishi Evo X va fi prezentat la Frankfurt Motor Show în septembrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.