Mitsubishi interesat de Uzina Aro

Autor: Dan Vache 12 mart. 2008 Știri auto
Mitsubishi interesat de Uzina Aro

"Suntem interesaţi să realizăm o investiţie în România. În momentul de faţă ne aflăm în căutarea unor locaţii. Una dintre variantele la care ne gândim este zona Câmpulung", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din cadrul companiei japoneze.

O delegaţie Mitsubishi, condusă de preşedintele companiei, Osama Masuko, s-a întâlnit, la începutul lunii martie, la Bucureşti, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a făcut referire la investiţiile din România ale Renault şi Ford şi i-a invitat pe reprezentanţii companiei japoneze să analizeze, la rândul lor, posibilitatea de a deschide o unitate de producţie în România, având în vedere experienţa grupului pe piaţa românească.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al firmei Landmark Management, proprietara terenurilor Uzinei Aro, Sergiu Filip, a declarat că până la finele lunii martie aşteaptă o delegaţie din partea producătorului auto pentru discuţii. "Săptămâna trecută am fost contactat de unii reprezentanţi ai companiei din România. Din discuţiile avute cu aceştia am înţeles că sunt în căutarea unei locaţii în zona Câmpulung", a spus Filip.

Contactat de MEDIAFAX, Nicolae Raţiu, care deţine firma Landmark Management, a declarat că discută cu cinci firme din industria auto, inclusiv producători de piese, interesate să închirieze hale la Câmpulung, printre acestea numărându-se şi Mitsubishi. "Discutăm şi cu cei de la Mitsubishi, dar încă nu am semnat nimic. Mai multe vă pot spune în 3-4 săptămâni", a afirmat Raţiu.

Landmark Management va închiria în acest an unor producători de piese şi subansamble auto din Franţa şi Marea Britanie două hale situate pe fosta platformă Aro Câmpulung.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide