Mitsubishi interesat de Uzina Aro

Constructorul auto japonez Mitsubishi este interesat să deschidă o unitate de producţie în zona Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), posibil pe amplasamentul fostei uzine de autovehicule Aro.

Mitsubishi interesat de Uzina Aro Mitsubishi interesat de Uzina Aro

"Suntem interesaţi să realizăm o investiţie în România. În momentul de faţă ne aflăm în căutarea unor locaţii. Una dintre variantele la care ne gândim este zona Câmpulung", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din cadrul companiei japoneze.

O delegaţie Mitsubishi, condusă de preşedintele companiei, Osama Masuko, s-a întâlnit, la începutul lunii martie, la Bucureşti, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a făcut referire la investiţiile din România ale Renault şi Ford şi i-a invitat pe reprezentanţii companiei japoneze să analizeze, la rândul lor, posibilitatea de a deschide o unitate de producţie în România, având în vedere experienţa grupului pe piaţa românească.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al firmei Landmark Management, proprietara terenurilor Uzinei Aro, Sergiu Filip, a declarat că până la finele lunii martie aşteaptă o delegaţie din partea producătorului auto pentru discuţii. "Săptămâna trecută am fost contactat de unii reprezentanţi ai companiei din România. Din discuţiile avute cu aceştia am înţeles că sunt în căutarea unei locaţii în zona Câmpulung", a spus Filip.

Contactat de MEDIAFAX, Nicolae Raţiu, care deţine firma Landmark Management, a declarat că discută cu cinci firme din industria auto, inclusiv producători de piese, interesate să închirieze hale la Câmpulung, printre acestea numărându-se şi Mitsubishi. "Discutăm şi cu cei de la Mitsubishi, dar încă nu am semnat nimic. Mai multe vă pot spune în 3-4 săptămâni", a afirmat Raţiu.

Landmark Management va închiria în acest an unor producători de piese şi subansamble auto din Franţa şi Marea Britanie două hale situate pe fosta platformă Aro Câmpulung.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.