Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la capăt de drum

Este o veste tristă pentru fanii sedanului sportiv cu rădăcini în lumea raliurilor, fiindcă Mitsubishi Lancer Evo nu va mai primi un urmaş din partea constructorului nipon.

Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la capăt de drum Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la capăt de drum

Ajuns în 2008 la generaţia cu numărul zece, Mitsubishi Lancer Evo se va opri aici, fiindcă nu va mai primi o nouă versiune, cel puţin pentru Europa. Deşi pentru Statele Unite ale Americii a fost anunţată o ediţie 2015, care este de fapt un facelift al actualului Lancer Evo 10, sedanul sportiv propulsat de-a lungul carierei doar de motoare turbo de 2 l dă semne că a ajuns la capăt de drum.

Conform comunicatului oficial publicat de Mitsubishi Motors preluat de Jalopnik, "modelul Lancer Evo a fost retras de pe majoritatea pieţelor internaţionale, însă sedanul sport va continua să existe şi în 2015 în Statele Unite ale Americii. Mitsubishi Motors nu are nicio intenţie de a dezvolta un succesor care să se plieze pe conceptul introdus de sedanul cu tracţiune integrală". Marele semn de întrebare este însă ce se va întâmpla după 2015 şi dacă Lancer Evo va fi cu adevărat îngropat pentru totdeauna de compania japoneză.

Legenda Mitsubishi Lancer Evo a luat naştere în 1992 şi s-a bazat pe sedanul Lancer, fiind iniţial destinat pieţei din Japonia. Cererea mare de modele pe "piaţa gri" a făcut ca în jurul anului 1998, modelul să ajungă în Marea Britanie şi apoi în restul Europei. Din 2008, Mitsubishi a decis să exporte modelul Lancer Evo VIII şi în SUA, motivaţi de succesul obţinut de Subaru cu modelul WRX Sti, rivalul declarat al lui Lancer Evolution.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.