Mitsubishi, Peugeot şi Citroen lucrează iar la comun

Peugeot şi Citroen nu au o experienţă vastă în construirea de modele crossover, dar profită de know-how-ul partenerului nipon Mitsubishi şi îşi vor extinde gama cu un SUV compact, derivat din conceptul japonez cX

Mitsubishi, Peugeot şi Citroen lucrează iar la comun Mitsubishi, Peugeot şi Citroen lucrează iar la comun
Colaborarea anterioară dintre constructorii francezi şi Mitsubishi, companie cu tradiţie în fabricarea modelelor cu valenţe off-road, a avut ca rezultat trei SUV-uri gemene, Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser şi Peugeot 4007, diferenţiate doar prin imaginea de marcă. Conlucrarea se pare că a fost una fructuoasă pentru terţii parteneri, astfel încât constructorii ne vor pregăti încă o serie de tripleţi .

Cele trei viitoare modele vor avea ca punct de pornire, prototipul Mitsubishi Concept-cX, ce prefaţează un crossover de dimensiuni reduse şi adaptat mai mult pentru o utilizare urbană. Deocamdată ştim că mezinul familiei de SUV-uri Mitsubishi va intra în producţia de serie la începutul anului viitor la uzina Okazaki, acolo unde este asamblat şi fratele mai mare Outlander. Modelul va fi disponibil cu un propulsor de 1,9 litri diesel, cu un puternic caracter ecologist, şi noua transmisie cu ambreiaj dublu SST.

Peugeot intenţionează, de asemenea, să modeleze un crossover având ca pornire noul hatchback 308. Modelul va fi unul premium, după cum afirmă constructorul, şi va intra în aceeaşi arenă cu Ford Kuga şi viitorul Toyota Urban Cruiser.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.