Modelele aniversare Dacia au venit la Geneva pregătite să cucerească Europa

Dacia a lansat la Salonul Auto Geneva 2015 o ediţie specială pentru toate modelele din gamă (mai puţin Dokker Van), care sărbătoreşte zece ani de prezenţă a mărcii din Mioveni pe piaţa din Europa de Vest. Le-am văzut pe toate şi îţi povestesc mai jos ce oferă nou.

Modelele aniversare Dacia au venit la Geneva pregătite să cucerească Europa Modelele aniversare Dacia au venit la Geneva pregătite să cucerească Europa

Dacia sărbătoreşte la Salonul Auto Geneva 2015 zece ani de prezenţă pe piaţa din Europa de Vest cu ajutorul unei ediţii speciale care se aplică tuturor modelelor din gamă (mai puţin Dokker Van).

Văzute din exterior, Daciile aniversare nu par a fi ceva special, cu excepţia vopselei albastre. În interior, însă, sistemul multimedia/navigaţie Media Nav a fost reîmprospătat şi se numeşte acum Media Nav Evolution, iar scaunele au primit o tapiţerie în două culori - negru/albastru - pentru a se potrivi cu exteriorul.

Şi… cam atât. Ce-i drept, noul sistem de infotainment oferă acum conectivitate TMC (pentru informaţii din trafic), precum şi integrare cu sistemul de recunoaştere vocală Siri de la Apple.

Dar mie mi-a atras atenţia altceva în interiorul Dusterului, şi anume butonul din imaginea de mai jos.

Un buton pe care nu l-am mai văzut până acum pe Duster în România şi care este responsabil de dezactivarea sistemului start/stop. Cu alte cuvinte, trebuie să ştiţi că acum, Duster are motorul de 1,2 litri 125 CP TCe şi pe versiunea 4x4, cuplat cu un sistem Start-Stop cu recuperare a energiei de frânare! Un motor Euro 6, aşadar, în premieră pe Dacia! Dar despre Duster, mai pe larg în articolul dedicat.

Per total, chiar dacă modificările de natură estetică sunt minore, iată că avem tehnologii din ce în ce mai noi pe maşinile Dacia. Un pas înainte, aşadar.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.