Modelele BMW o să îţi spună unde poţi găsi mai repede parcare pe stradă

Nemţii de la BMW lucrează cu specialiştii de la Inrix ca să facă un sistem care îţi spune unde ai şanse mari să găseşti un loc de parcare pe stradă, în funcţie de oră.

Modelele BMW o să îţi spună unde poţi găsi mai repede parcare pe stradă Modelele BMW o să îţi spună unde poţi găsi mai repede parcare pe stradă

Locurile publice de parcare sunt o problemă, şi nu doar în România. Partea bună este că BMW şi Inrix lucrează pentru a crea un sistem care îţi va spune unde ai cele mai mari şanse să găseşti un loc liber de parcare pe stradă.

Sistemul se va numi Dynamic Parking Prediction în curtea celor de la BMW şi va fi suficient de inteligent ca să îţi ofere şi alte informaţii utile, precum preţul pentru parcare şi ce tipuri de vehicule au voie să parcheze într-un anumit loc.

Dynamic Parking Prediction va debuta, sub formă de prototip, pe un BMW i3 ce va fi prezentat în cadrul târgului TU-Automotive din Detroit, Statele Unite ale Americii, în perioada 3-4 iunie 2015. Apoi, dacă lucrurile merg în direcţia potrivită, s-ar putea să vedem sistemul în formă de serie pe noua generaţie a limuzinei BMW Seria 7.

Datele sunt furnizate de o hartă digitală care cuprinde toate locurile de parcare publice dintr-un oraş, dar şi de câteva mii de maşini dintr-o flotă de test, care trimit anonim informaţii despre disponibilitatea acelor locuri de parcare. Bineînţeles, cu cât vor fi mai multe maşini implicate, cu atât va creşte precizia datelor, iar faptul că sistemul funcţionează cu un algoritm de învăţare înseamnă că Dynamic Parking Prediction poate fi implementat în orice oraş din lume (cel puţin teoretic).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.