Modelele BMW o să îţi spună unde poţi găsi mai repede parcare pe stradă

Autor: Adrian Mihălţianu 04 iun. 2015 Știri auto

Locurile publice de parcare sunt o problemă, şi nu doar în România. Partea bună este că BMW şi Inrix lucrează pentru a crea un sistem care îţi va spune unde ai cele mai mari şanse să găseşti un loc liber de parcare pe stradă.

Sistemul se va numi Dynamic Parking Prediction în curtea celor de la BMW şi va fi suficient de inteligent ca să îţi ofere şi alte informaţii utile, precum preţul pentru parcare şi ce tipuri de vehicule au voie să parcheze într-un anumit loc.

Dynamic Parking Prediction va debuta, sub formă de prototip, pe un BMW i3 ce va fi prezentat în cadrul târgului TU-Automotive din Detroit, Statele Unite ale Americii, în perioada 3-4 iunie 2015. Apoi, dacă lucrurile merg în direcţia potrivită, s-ar putea să vedem sistemul în formă de serie pe noua generaţie a limuzinei BMW Seria 7.

Datele sunt furnizate de o hartă digitală care cuprinde toate locurile de parcare publice dintr-un oraş, dar şi de câteva mii de maşini dintr-o flotă de test, care trimit anonim informaţii despre disponibilitatea acelor locuri de parcare. Bineînţeles, cu cât vor fi mai multe maşini implicate, cu atât va creşte precizia datelor, iar faptul că sistemul funcţionează cu un algoritm de învăţare înseamnă că Dynamic Parking Prediction poate fi implementat în orice oraş din lume (cel puţin teoretic).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide