Modelele BMW obţin calificative maxime pentru valorile noxelor în ADAC EcoTest

Autor: Marius Vișan 13 dec. 2018 Știri auto

EcoTest organizat de ADAC (Automobil Clubul German) este o procedură de testare şi măsurare a emisiilor poluante în trafic real pe şosea. Procedura de măsurare a fost RDE (Real Driving Emissions), acesta fiind o modalitate de testare în condiţii normale de rulare, nu în laborator, cu măsurarea emisiilor în timp real.

BMW 520d Touring a performat foarte bine în testul oxidului de azot, cu valori mai mici de 16 mg/km în traficul urban şi sub 10 mg/km în traficul rural şi pe autostradă. Maximum permis este 168 mg/km.

ADAC a spus următoarele despre BMW X1 sDrive18d cu transmisie Steptronic: „BMW se ocupă foarte bine de problema emisiilor. Nu există valori anormale pentru orice tip de poluant, iar emisiile de oxid de azot sunt atât de mici încât abia pot fi înregistrate. Chiar şi echipamentul de măsurare sensibil utilizat pentru test abia a reuşit să detecteze vreo emisie în unele cazuri”.

De altfel BMW X1 sDrive18d a fost modelul cu cele mai mici emisii NOx din testul diesel, de numai 8 mg/km, în cadrul unui studiu Euro-6d-TEMP publicat de ADAC în luna septembrie a acestui an.

Şi în trecut, modelele BMW s-au comportat bine în testele privind emisiile de oxid de azot. De exemplu, acesta a fost cazul în testul real pe şosea realizat de revista germană „auto, motor und sport” (numărul 19 din 23 martie 2017, de asemenea un test RDE) şi numeroasele teste ce au urmat, realizate de autorităţile naţionale, printre care Franţa, Coreea de Sud şi Japonia. Aici, modelele BMW respective au obţinut unele dintre cele mai bune rezultate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide