Modelele BMW obţin calificative maxime pentru valorile noxelor în ADAC EcoTest

Procedura de măsurare a fost RDE (Real Driving Emissions), acesta fiind o modalitate de testare în condiţii normale de rulare, nu în laborator, cu măsurarea emisiilor în timp real.

Modelele BMW obţin calificative maxime pentru valorile noxelor în ADAC EcoTest Modelele BMW obţin calificative maxime pentru valorile noxelor în ADAC EcoTest

EcoTest organizat de ADAC (Automobil Clubul German) este o procedură de testare şi măsurare a emisiilor poluante în trafic real pe şosea. Procedura de măsurare a fost RDE (Real Driving Emissions), acesta fiind o modalitate de testare în condiţii normale de rulare, nu în laborator, cu măsurarea emisiilor în timp real.

BMW 520d Touring a performat foarte bine în testul oxidului de azot, cu valori mai mici de 16 mg/km în traficul urban şi sub 10 mg/km în traficul rural şi pe autostradă. Maximum permis este 168 mg/km.

ADAC a spus următoarele despre BMW X1 sDrive18d cu transmisie Steptronic: "BMW se ocupă foarte bine de problema emisiilor. Nu există valori anormale pentru orice tip de poluant, iar emisiile de oxid de azot sunt atât de mici încât abia pot fi înregistrate. Chiar şi echipamentul de măsurare sensibil utilizat pentru test abia a reuşit să detecteze vreo emisie în unele cazuri".

De altfel BMW X1 sDrive18d a fost modelul cu cele mai mici emisii NOx din testul diesel, de numai 8 mg/km, în cadrul unui studiu Euro-6d-TEMP publicat de ADAC în luna septembrie a acestui an.

Şi în trecut, modelele BMW s-au comportat bine în testele privind emisiile de oxid de azot. De exemplu, acesta a fost cazul în testul real pe şosea realizat de revista germană "auto, motor und sport" (numărul 19 din 23 martie 2017, de asemenea un test RDE) şi numeroasele teste ce au urmat, realizate de autorităţile naţionale, printre care Franţa, Coreea de Sud şi Japonia. Aici, modelele BMW respective au obţinut unele dintre cele mai bune rezultate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.