Modelul chinezesc Qoros 3 Sedan a obţinut 5 stele la testele EuroNCAP

Autor: Iulian Dnistran 25 sept. 2013 Știri auto

Qoros 3 Sedan – modelul chinezesc produs de compania chinezo-israeliană Qoros – a obţinut cinci stele la testele de siguranţă efectuate de EuroNCAP. Astfel, Qoros a devenit prima marcă auto cu sediul în China care produce un model de cinci stele EuroNCAP.

Berlina, care a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2013, a obţinut următoarele scoruri (maxim 100%): 95% pentru protecţia adulţilor, 87% pentru protecţia copiilor, 77% pentru pietoni şi 81% pentru sistemele de siguranţă disponibile.

În comparaţie, ultima generaţia a berlinei Skoda Octavia a obţinut 93% pentru protecţia adulţilor, 86% pentru protecţia copiilor, 66% pentru protecţia pietonilor şi 66% pentru sistemele de siguranţă.

Cei de la EuroNCAP au notat protecţia bună oferită pasagerilor adulţi în cazul impactului frontal. În cazul unui impact lateral cu un stâlp, Qoros 3 Sedan oferă o protecţie bună pentru cap şi pelvis, în vreme ce protecţia pieptului şi a abdomenului este „adecvată”. Dar nu e nimic de speriat, fiindcă, potrivit EuroNCAP, Skoda Octavia oferă o protecţie „slabă” în cazul unui impact lateral cu un stâlp.

Conform oficialilor companiei chinezo-israeliene, Qoros 3 Sedan (denumit GQ3 înainte de lansare) a obţinut cele mai bune rezultate la EuroNCAP dintre toate maşinile testate de organizaţia europeană de la începutul lui 2013 şi până în prezent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide