MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat donează echipamente medicale de 270.000 de euro către Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Autor: ProMotor 09 apr. 2019 Știri auto
MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat donează echipamente medicale de 270.000 de euro către Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc

MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat sprijină cu 270.000 de euro eforturile de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Suma donată va fi alocată pentru dotarea unităţii medicale cu aparatură de ultimă generaţie.

„MOL România are o prezenţă de aproape 25 de ani pe piaţa autohtonă, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil şi onest ci şi un partener de încredere al comunităţilor. Am devenit în aceşti ani un partener de încredere al comunităţii, datorită implicării constante a companiei în proiecte menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor. MOL România va rămâne şi în viitor acelaşi susţinător de nădejde al proiectelor care pot face diferenţa în domenii esenţiale precum sănătatea, educaţia sau conservarea şi protejarea mediului înconjurător,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

“Cu toate că  Fundaţia noastră este primordial una finanţatoare la nivel naţional, în cei 20 de ani de existenţă am implementat şi un număr însemnat de programe/proiecte prin intermediul cărora  am dorit să contribuim la dezvoltarea complexă a comunităţii locale din care facem parte. În cel de-al 14-lea an de parteneriat cu MOL România, această colaborare fructuoasă ne-a oferit din nou  oportunitatea de o derula un astfel de proiect prin intermediul căruia putem contribui la modernizarea serviciilor medicale din cadrul mai multor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Este un proiect pe care-l implementăm cu mare drag, fiindcă pe lângă utilitatea comunitară extraordinară a acesteia este şi o dovadă a stabilităţii parteneriatului dintre organizaţia noastră şi MOL România”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În urma donaţiei făcute de MOL România, secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va primi un ecograf performant, secţia de neonatologie va fi dotată cu  o masă radiantă pentru nou-născuţi. Secţia de oncologie va primi zece fotolii oncologice şi două dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele, necesare pentru aplicarea tratamentelor citostatice.

„Aceste echipamente contribuie la completarea secţiei de oncologie cu o nouă unitate terapeutică pentru îngrijiri de zi pentru pacienţii bolnavi de cancer. Astfel vom putea asigura pacienţilor confort maxim, având în vedere situaţia în care se află, şi vom îmbunătăţi calitatea asistenţei oncologice în judeţul Harghita”, a afirmat Dr. Holló Gergely, medic specialist oncolog, Şeful secţiei de Oncologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Totodată spitalul va fi dotat cu o ambulanţă nouă, complet echipată, precum şi cu echipamente necesare pentru laboratorul clinic ce va fi înfiinţat în cursul acestui an.

„Aparatura medicală care intră în dotarea noastră graţie sprijinului acordat de MOL România ne va ajuta cu siguranţă să oferim servicii mai bune în beneficiul pacienţilor noştri. Vom folosi aceste instrumente în munca de zi cu zi în beneficiul pacienţilor noştri pentru diagnosticarea şi tratarea acestora. Mulţumim MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat pentru sprijin şi pentru încrederea pe care ne-a acordat-o”, a afirmat Dr. Konrád Judith, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Echipamentele sunt achiziţionate cu implicarea Fundaţiei pentru Parteneriat din fonduri puse la dispoziţie de MOL România. Din colaborarea şi consultarea permanentă între Fundaţia pentru Parteneriat şi Spital pe parcursul procesului de selectare a echipamentelor, a rezultat alegerea celor mai potrivite dispozitive atât din punct de vedere tehnic cât şi cel medical. Procedurile de achiziţie a echipamentelor medicale sunt în curs de finalizare iar aparatura va intra în dotarea spitalului cel mai târziu până la jumătatea anului.

Săptămâna trecută, MOL România a mai anunţat o investiţie: 425.000 de euro în construcţia unui heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M. S. Curie, primul la un spital pediatric din România. Construcţia va scurta timpul de transport până la spital al micilor pacienţi aflaţi în stare gravă, permiţând astfel mai multe intervenţii medicale cu succes pentru pacienţi din toată ţara.

Grupul MOL este o companie internaţională cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului şi dezvoltarea comunităţilor din România. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 19 ani au fost sprijinite, cu peste 55 de milioane de lei, aproape 1.200 de proiecte de protejare a mediului şi de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide