Monster Tajima E-Runner - monstrul electric de la Pikes Peak

Monster Tajima E-Runner va participa în acesta an la celebra cursă de la Pikes Peak şi va încerca să doboare recordul obţinut anul trecut de Suzuki SX4 Hill Climb Special.

Monster Tajima E-Runner - monstrul electric de la Pikes Peak Monster Tajima E-Runner - monstrul electric de la Pikes Peak

Cursa de la Pikes Peak este cea mai importantă competiţie de hill-climb din lume, ce a atras de-a lungul timpului constructori ca Toyota, Suzuki şi chiar Dacia. În acest an vom avea primul competitor electric la clasa Unlimited. Monster Tajima E-Runner va trebui să se bată cu modelele cu propulsie clasică, acestea ajungând până la 800 CP.

Caroseria monopostului E-Runner este fabricată din fibră de carbon, iar stilul de Batmobil nu este ales doar de dragul design-ului. Aerodinamica este foarte importantă la Pikes Peak, fiind singurul ajutor al pilotului atunci când se rulează pe macadam. Tajima nu a dat prea multe detalii tehnice. Tot ce ştim este că E-Runner este propulsat de două motoare electrice şi este dotat cu un sistem de recuperare a energiei la frânare.

Monster Tajima E-Runner va concura la clasa Unlimited, scopul fiind de stabili un record pentru un monopost electric şi chiar doborârea recordului stabilit anul trecut de SX4 Hill Climb Special. Mitsubishi i-MiEV este al doilea concurent la Pikes Peak care a venit cu baterii în loc de rezervor. Acesta are aceleaşi componente de baza ca şi modelul de serie, dar dispune de un motor mult mai puternic. Cursa de la Pikes Peak se va desfăşura pe data de opt iulie, când vom afla dacă propulsia electrică poate face faţă celei clasice în competiţiile automobilistice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.