Morgan Aero Coupe va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2012

După ce seria limitată Morgan Aeromax, un coupe derivat din roadsterul Morgan Aero 8, a fost epuizată, iată că, la Geneva 2012, britanicii le vor oferi pasionaţilor un nou coupe: Morgan Aero Coupe. Care, totuşi, nu e aşa de nou...

Morgan Aero Coupe va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2012 Morgan Aero Coupe va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2012

Despre Morgan Aero 8, apărut în 2000, am putea spune că e o maşină modernă, dacă ne raportăm la celelalte modele, care păstrează foarte mult din reţeta roadsterelor de acum jumătate de secol. În 2005, a fost oferită şi o versiune coupe, într-o serie foarte redusă, Morgan Aeromax, iar în 2009 a apărut Morgan Aero SuperSports, un fel de coupe-targa.

Acum, în 2012, cei de la Morgan vor oferi un coupe veritabil, spun ei, care, faţă de Aeromax, va fi cu adevărat practic. De fapt, este vorba despre un Morgan SuperSports modificat, cu o caroserie închisă şi cu o formă a spatelui particularizată, şasiul fiind acelaşi cu al modelului de curse Morgan GT3 Aero.

Motorul provine tot de la BMW, fiind vorba de un V8 de 4,8 litri şi 367 CP. Există, însă, şi un pachet sport, care presupune modificarea unităţii electronice centrale şi a evacuării, astfel încât puterea maximă ajunge la 390 CP. Prin urmare, performanţele sunt foarte bune, cifrându-se la 4,5 secunde pentru 0-100 km/h, respectiv 273 km/h pentru viteza maximă.

Motorul poate fi combinat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau cu una automată, tot cu 6 trepte. Versiunea manuală afişează o masă proprie de numai 1.175 kg, iar cea automată plusează cu 8 kg, aşa încât noul Morgan Aero Coupe promite şi o manevrabilitate exemplară, în timp ce consumul mediu se cifrează la 12,1 litri/100 km.

Preţurile noului Morgan Aero Coupe vor fi comunicate cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012, când vom afla şi planurile privind numărul de exemplare programate pentru a fi construite.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.