Motoarele diesel şi pe benzină nu mai au viitor! Mercedes pune capăt dezvoltării de motoare termice

Mercedes-Benz a anunţat că nu va mai dezvolta motoare cu combustie internă, urmând ca întregul efort să fie concentrat în direcţia sistemelor alternative de propulsie. Acesta este un alt cui bătut în sicriul motorului termic, după ce şi alţi producători auto au încetat dezvoltarea de motoare termice noi.

Motoarele diesel şi pe benzină nu mai au viitor! Mercedes pune capăt dezvoltării de motoare termice Motoarele diesel şi pe benzină nu mai au viitor! Mercedes pune capăt dezvoltării de motoare termice

„Concernul auto abandonează investiţiile în motoarele pe benzină şi motorină şi se concentrează pe dezvoltarea automobilelor electrice“, a declarat Markus Schaefer, şeful departamentului de dezvoltare al gigantului german Daimler, pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Având în vedere dorinţa Germaniei şi a Uniunii Europene de a reduce emisiile de bioxid de carbon, concernul Daimler se va concentra pe dezvoltarea sistemelor de propulsie alternative şi în mod special pe cele electrice, inclusiv cercetarea noilor tipuri de baterii. Generaţia actuală de motoare cu combustie internă va rămâne însă în producţie pentru o perioadă nespecificată.

Mercedes-Benz a reînnoit recent întreaga sa gamă de motorizări, introducând noi unităţi cu patru cilindri şi cu şase cilindri în linie. Acestea ar putea fi, astfel, ultimele motoare termice dezvoltate de gigantul german al industriei auto. Potrivit lui Schaefer, compania nu mai are deocamdată planuri în acest sector, dar nu exclude o revenire asupra acestei decizii în viitor, în funcţie de condiţiile pieţei auto.

Daimler este ultima dintr-un şir de companii care au anunţat că se concentrează pe automobilele electrice, scrie Auto Motor und Sport, amintind de VW şi Volvo. VW a anunţat că în 2026 va lansa ultima platformă bazată pe motoare cu combustie internă, pentru ca din 2040 să iasă de pe linia de fabricaţie ultima maşină cu propulsată de un motor termic. 

Mai puţin radicali, cei de la Volvo au anunţat deja din 2017 că nu mai dezvoltă motoare diesel, dar gama curentă de motorizări va mai fi produsă până în 2023.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.