Motor PSA de 1 litru

Grupul francez dezvoltă un nou propulsor pe benzină cu doar 3 cilindri și o capacitate cilindrică de 1 litru, sperând să se încadreze cu acesta până în limita de 100g/km de emisii CO2.

Motor PSA de 1 litru Motor PSA de 1 litru
Potriviat oficialilor francezi, noul motor va fi disponibil într-o gamă de putere ce variază de la 70 la 100 CP, vârful de gamă fiind supraalimentat. Deși nu au fost anunțate modelele care vor beneficia de micuțul motor, având în vedere ținta maximă de 100 g/km de CO2, cel mai probabil Peugeot 107 și Citreon C1 vor fi în pole position în ceea ce privește demararea vânzărilor noului propulsor.

Acesta va fi asamblat în Franța, în uzina de la Tremery, acolo unde numărul locurilor de muncă va crește cu 500 din 2010. Doi ani mai târziu, ,motorul va fi construit și la o nouă uzină pe care grupul francez are de gând să o deschidă în Europa de Est, locația acesteia fiind momentan necunoscută. Rămâne de văzut dacă România va putea fi introdusă ca o posibilă locație măcar la nivelul de zvon.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.