Motorină sau benzină? Ce au preferat românii anul acesta

Autor: Visan Marian 04 mai 2018 Știri auto
Motorină sau benzină? Ce au preferat românii anul acesta

Vânzările de benzină înregistrate de grupul MOL în România s-au menţinut stabile în primele trei luni ale anului, în timp ce vânzările de motorină au crescut cu 2,5% faţă de perioada similară a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

La nivel global, grupul ungar a raportat o creştere de 2% a rezultatului operaţional CCS EBITDA, la 625 mil. dolari.

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (Explorare şi Producţie) a crescut faţă de anul trecut cu 31%, ajungând la 287 mil. dolari datorită preţului mai ridicat la petrol, a producţiei mai mari şi a costurilor mai scăzute.

Producţia zilnică a fost în medie de 110.000 barili echivalent petrol în condiţiile în care s-a început exploatarea perimetrului Catcher, iar producţia celorlalte zone de producţie din Marea Britanie s-a stabilizat.

Rezultatul operaţional CCS EBITDA al segmentului Downstream (Rafinare şi Petrochimie) a scăzut cu 33% la 218 mil. dolari de la nivelul record de anul trecut, pe măsură ce marjele pe segmentul de rafinare şi al produselor petrochimice s-au micşorat datorită creşterii preţului petrolului şi a lucrărilor de întreţinere la rafinării.

Segmentul Serviciilor pentru Clienţi (Retail şi alte soluţii de mobilitate) a raportat cel mai bun rezultat trimestrial din istoria companiei, valoarea EBITDA ajungând la 81 mil. dolari, reprezentând o creştere de 48% faţă de anul trecut datorită puternicei contribuţii a produselor fuel şi non-fuel.

Consumul de carburanţi, la maximul ultimilor 10 ani: cât au vărsat românii în conturile companiilor petroliere

În primele 11 luni ale anului trecut, consumul de benzină şi motorină ajunsese la peste 6,3 milioane de tone, astfel că 2017 devine cel mai bun al vânzărilor de carburanţi din ultimii zece ani, potrivit datelor din cea de-a şaptea ediţie a Anuarului ZF Energie.

„Pe fondul creşterii economice deosebite a României, la carburanţi am avut o creştere subs­­tanţială. Evoluţia bună nu a venit doar din partea de flote, ci şi din segmentul rezi­den­ţial, acolo unde anul trecut circa 630.000 de maşini, noi sau second-hand, au fost înre­gis­trate. Şi de aici a venit creşterea“, a spus Ma­riana Gheorghe, directorul general exe­cutiv al OMV Petrom, cea mai mare com­pa­nie locală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide