Motorizare nouă VW

Datorită succesului propulsorului dublu supraalimentat 1,4 TSI, inginerii VW s-au gândit să îi ofere acestuia un "frăţior" mai economic.

Motorizare nouă VW Motorizare nouă VW
Motorul pe benzină de 1,4 litri, dotat atât cu turbocompresor, cât şi cu un compresor mecanic, este oferit în două trepte de putere: 140 CP şi 170 CP. Ceea ce înseamnă valori respectabile pentru puterea litrică, dar nu neapărat pentru consum.

Astfel, inginerii VW s-au gândit să ofere o variantă mai economică, prin renunţarea la compresorul mecanic. Astfel, noua variantă 1,4 TFSI va beneficia doar de serviciile unui turbocompresor, responsabil pentru realizarea unei puteri de 122 CP, 18 CP mai puţin decât 1,4 TSI. În schimb, cuplul motor de 200 Nm începe de la 1.500 rpm, de un real ajutor în traficul agomerat. Consumul mediu de 6,3 litri/100 km este unul mediu, dar este mai mic cu 6% decât cel al motorului aspirat 1,6 FSI - acesta având puterea şi cuplul mai mici (115 CP şi doar 155 Nm).

Pentru cei care preferă cutiile automate, VW a dezvoltat un sistem nou, bazat pe cunoscuta DSG, care acum beneficiază de 7 trepte. Această cutie este destinată în special motorizărilor de mic litraj, noul 1,4 TFSI ajungând la un consum mediu de numai 5,9 litri/100 km, dotat cu aceasta.

Preţurile nu au fost deocamdată comunicate, mai multe informaţii urmând a fi date publicităţii cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, din toamnă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.