Motorul Ford de un litru produs la Craiova a ajuns într-o legendă auto britanică

Autor: Iulian Dnistran 15 oct. 2013 Știri auto

Propulsorul Ford EcoBoost de 1,0 litri produs la Craiova a ajuns într-un Caterham Seven, o legendă a lumii auto britanice. Unitatea, care a câştigat de două ori consecutiv titlul de Motorul Anului, a plecat de la Craiova în versiunea de 120 CP, după care a fost modificată de către specialiştii Ford pentru a produce 140 CP. Iar asta într-o maşină cu o masă totală de aproximativ 600 kg.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri produs la Craiova, alături de titlul de Motorul Anului 2013

Caterham Seven nu e altceva decât o continuare a maşinii sport Lotus Seven din anii ’60 şi ’70. La fel ca modelul produs de Lotus în urmă cu 40 de ani, Caterham Seven are o caroserie din aluminiu montată pe un şasiu tubular din oţel.

În Marea Britanie, aproape toate modelele produse de Caterham pot fi cumpărate atât ca maşini construite în fabrică, cât şi sub forma unui kit complet knock down (CKD), astfel încât pasionaţii să îşi poată construi singuri, acasă, maşina la care au visat.

Caterham Seven cu motorul Ford de 1,0 litri produs la Craiova

Nu există servodirecţie, ABS sau servofrână – totul e aşa ca la începuturile automobilismului. Şoferul trebuie să fie întotdeauna în priză, fiindcă altfel s-ar putea să greşească destul de grav, iar maşina nu îl va ajuta cu electronica.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide