Mulţumită artiştilor canadieni, avem şi Porsche art cars

Termenul „art car” era asociat, până acum, unui singur brand auto. Asta până când Claude Le Sauteur a desenat un Porsche 911...

Mulţumită artiştilor canadieni, avem şi Porsche art cars Mulţumită artiştilor canadieni, avem şi Porsche art cars

Din 1975 şi până astăzi, BMW şi-a creat un cult cu al sale art cars. În timp ce povestea lor deja o ştii - o găseşti şi aici, detaliată -, povestea clasicelor Porsche 911 art cars abia ce a început să prindă contur. Şi totul a început cu încăpăţânarea unui artist de a nu picta pe un esspresor...

După cum ne povesteşte fondatorul proiectului Alain Authier, în 2003 pictorul canadian Claude Le Sauteur a fost contactat pentru un proiect atipic: să insufle viaţă unui esspresor vechi, prin pictură. Ocupat până peste cap cu alte proiecte, pictorul s-a văzut nevoit să amâne un răspuns clar, aşa că proiectul a fost anulat. După ceva vreme, pictorul a primit o ofertă similară, doar că acum obiectul era ceva mai mare: să picteze un Porsche 911 vechi.

Trei ani mai târziu, primul art car 911 era expus la Muzeul Naţional de Arte Frumoase din Quebec. Iar acesta a fost doar începutul. Cu toate că maestrul Le Sauteur a păşit, între timp, în lumea celor drepţi, proiectul Art Cars merge mai departe, prin efortul altor artişti de a insufla magie unor maşinării istorice.

Deocamdată sunt finalizate patru proiecte - purtând semnăturile lui Jean-Pierre Lafrance, lui Dominic Besner şi lui Marcel Barbeau - iar al cincilea este în desfăşurare, mulţumită efortului susţinut a lui Marc Séguin. Exponatele sunt de vânzare, preţul nefiind unul fix, ci discutat cu artistul care a semnat capodopera.

Lafrance

Besner

Barbeau

via Art Cars Project

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.