Mulţumită artiştilor canadieni, avem şi Porsche art cars

Autor: Andrei Ştirbu 12 mai 2015 Știri auto

Din 1975 şi până astăzi, BMW şi-a creat un cult cu al sale art cars. În timp ce povestea lor deja o ştii – o găseşti şi aici, detaliată -, povestea clasicelor Porsche 911 art cars abia ce a început să prindă contur. Şi totul a început cu încăpăţânarea unui artist de a nu picta pe un esspresor…

După cum ne povesteşte fondatorul proiectului Alain Authier, în 2003 pictorul canadian Claude Le Sauteur a fost contactat pentru un proiect atipic: să insufle viaţă unui esspresor vechi, prin pictură. Ocupat până peste cap cu alte proiecte, pictorul s-a văzut nevoit să amâne un răspuns clar, aşa că proiectul a fost anulat. După ceva vreme, pictorul a primit o ofertă similară, doar că acum obiectul era ceva mai mare: să picteze un Porsche 911 vechi.

Trei ani mai târziu, primul art car 911 era expus la Muzeul Naţional de Arte Frumoase din Quebec. Iar acesta a fost doar începutul. Cu toate că maestrul Le Sauteur a păşit, între timp, în lumea celor drepţi, proiectul Art Cars merge mai departe, prin efortul altor artişti de a insufla magie unor maşinării istorice.

Deocamdată sunt finalizate patru proiecte – purtând semnăturile lui Jean-Pierre Lafrance, lui Dominic Besner şi lui Marcel Barbeau – iar al cincilea este în desfăşurare, mulţumită efortului susţinut a lui Marc Séguin. Exponatele sunt de vânzare, preţul nefiind unul fix, ci discutat cu artistul care a semnat capodopera.

Lafrance

Besner

Barbeau

via Art Cars Project

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide