Mustang Shelby GT350, cel mai proaspăt pony-car Ford

Salonul auto de la Los Angeles va fi şi gazda lansării celui mai echilibrat şi mai agil Mustang din istorie - Shelby GT350.

Mustang Shelby GT350, cel mai proaspăt pony-car Ford Mustang Shelby GT350, cel mai proaspăt pony-car Ford

Se pare că americanii vor să impresioneze din ce în ce mai mult pieţele din afara Statelor Unite ale Americii. Cel mai nou produs al lor, care va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, a fost conceput pentru a fi „cel mai bun Mustang pentru drumuri secundare, virajate şi cu diferenţe de nivel”, după cum Raj Nair - vicepreşedintele grupului Ford al departamentului Global Product Development.

GT350 renunţă la supraalimentare şi adoptă sub capotă un V8 de 5,2 litri, capabil să producă „peste 500 de cai-putere” şi un cuplu maxim de 540 Nm, putere livrată punţii spate cu prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte, ajutată de un diferenţial Torsen cu alunecare limitată. Pe scurt, este cel mai puternic V8 aspirat produs de Ford până în momentul de faţă. 

Performanţele dinamice sunt augmentate şi de suspensia sport reconfigurată, alături de sistemul de frânare Brembo şi de anvelopele Michelin Super Sport care încalţă jantele de 19 inci. 

Shelby GT350 vine şi cu un pachet opţional pentru circuit, care dispune de un radiator suplimentar de ulei pentru răcirea transmisiei şi a motorului. În pachet este inclus şi sistemul de control cu cinci moduri diferite de rulare. 

Rămâne de văzut dacă toate aceste modificări îl va ajuta să-şi surclaseze marele rival Chevrolet Camaro Z/28.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.