NASA a făcut un vehicul cu patru roţi care se pot mişca în (aproape) orice direcţie

Arată ca o maşinuţă electrică pentru jucătorii de golf, dar s-ar putea să ajungă, la un moment dat, pe o altă planetă.

NASA a făcut un vehicul cu patru roţi care se pot mişca în (aproape) orice direcţie NASA a făcut un vehicul cu patru roţi care se pot mişca în (aproape) orice direcţie

Toată lumea ştie că la NASA lucrează oameni deştepţi. Aşa că nu ar trebui să fie o surpriză foarte mare atunci când afli că noul lor prototip electric are patru roţi care se pot mişca independent în aproape orice direcţie, ceea ce îl face foarte manevrabil, indiferent de condiţiile de drum (sau de planetă). Cu alte cuvinte, dacă ar deveni o maşină pe care ai putea să o cumperi, ai putea să parchezi fără nici o urmă de efort.

Denumit MRV (Modular Robotic Vehicle), prototipul a fost dezvoltat la Centrul Spaţial Johnson din Houston, Texas (ştii tu - Houston, we have a problem) în colaborare cu reprezentanţi ai industriei auto şi poate fi manevrat de la distanţă prin intermediul unei telecomenzi, dar dacă un astronaut are chef să stea la volan şi să conducă, poată să facă asta.

Deocamdată nu ştim care va fi soarta MRV-ului, dar putem visa că va ajunge pe Marte sau că va ajuta la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru pământenii de rând.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.