Naturmobil - soluţia anti-petrol

Unii se pregătesc serios pentru momentul în care planeta va rămâne fără resurse. Iată nişte propuneri ecologiste relativ serioase, care înlocuiesc caii putere cu... animale adevărate!

Naturmobil - soluţia anti-petrol Naturmobil - soluţia anti-petrol
Câţi cai putere are un cal adevărat oare? Sincer, nu contează, pentru că, de-a lungul vremii, s-a demonstrat că un cal este suficient pentru punerea în mişcare a unui mijloc de transport.

Naturmobil - "fitness" pentru energieNaturmobil nu este altceva decât o propunere complet ecologică de transport, un vehicul hibrid adevărat: combină caii-putere cu energia electrică. De fapt, doar câţiva cai... Principiul este foarte simplu: animalul pune în mişcare o bandă rotativă (exact ca acelea pe care alergaţi în saloanele de fitness), care are rol de generator pentru motoarele electrice ale maşinii şi încarcă bateriile acesteia. Pe lângă faptul că se obţine o propulsie foarte curată (vehiculele fiind capabile, teoretic, să atingă chiar şi 100 km/h!), caii au condiţii mult mai bune decât dacă ar tracta obişnuitele căruţe.

Naturmobil - cel mai ecologic autobuzProiectanţii au imaginat chiar o gamă de vehicule care să beneficieze de acest principiu de propulsie: Naturbus are rolul unui autocar, Naturminibus ar putea înlocui autobuzele RATB-ului, Naturtaxi nu mai are nevoie de explicaţii, iar Naturvan este dedicat transportului mărfurilor. Inventatorii sunt convinşi că propunerea lor va avea succes în viitor. Suntem siguri că Greenpeace şi Protecţia Animalelor vor fi primii clienţi. Interesant, dar ar trebui rezolvate nişte probleme cu deşeurile rezultate din sistemul de "evacuare" al cabalinelor...
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.