Naturmobil – soluţia anti-petrol

Autor: Oraan Mărculescu 10 mai 2008 Știri auto

Câţi cai putere are un cal adevărat oare? Sincer, nu contează, pentru că, de-a lungul vremii, s-a demonstrat că un cal este suficient pentru punerea în mişcare a unui mijloc de transport.

Naturmobil - Naturmobil nu este altceva decât o propunere complet ecologică de transport, un vehicul hibrid adevărat: combină caii-putere cu energia electrică. De fapt, doar câţiva cai… Principiul este foarte simplu: animalul pune în mişcare o bandă rotativă (exact ca acelea pe care alergaţi în saloanele de fitness), care are rol de generator pentru motoarele electrice ale maşinii şi încarcă bateriile acesteia. Pe lângă faptul că se obţine o propulsie foarte curată (vehiculele fiind capabile, teoretic, să atingă chiar şi 100 km/h!), caii au condiţii mult mai bune decât dacă ar tracta obişnuitele căruţe.

Naturmobil - cel mai ecologic autobuzProiectanţii au imaginat chiar o gamă de vehicule care să beneficieze de acest principiu de propulsie: Naturbus are rolul unui autocar, Naturminibus ar putea înlocui autobuzele RATB-ului, Naturtaxi nu mai are nevoie de explicaţii, iar Naturvan este dedicat transportului mărfurilor. Inventatorii sunt convinşi că propunerea lor va avea succes în viitor. Suntem siguri că Greenpeace şi Protecţia Animalelor vor fi primii clienţi. Interesant, dar ar trebui rezolvate nişte probleme cu deşeurile rezultate din sistemul de "evacuare" al cabalinelor…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide