Nemulţumiri salariale la Dacia

La Dacia se pare că lucrurile nu sunt atât de roz pe cât par din exterior şi muncitorii sunt foarte nemulţumiţi de creşterile salariale preconizate pentru manageri.

Nemulţumiri salariale la Dacia Nemulţumiri salariale la Dacia

În ultima perioadă din partea Dacia au venit numai ştiri pozitive, legate de expansiunea producţiei şi de faptul că la export Dacia a început să conteze serios. Bazându-se pe această evoluţie managerii de la Dacia au revendicat măriri de salariu, luni muncitorii secţiei de Presaj fiind anunţaţi de această majorare. Reacţia a fost imediat muncitorii acuzând compania de discriminare.

"Noi ne-am întâlnit azi (n.r. - luni), conform dreptului legal, stipulat contractual, cu membrii de sindicat de la Presaj, în cadrul adunării generale, anunţată conducerii uzinei cu 48 de ore înainte. S-a luat act de nemulţumirile oamenilor, care nu sunt de acord cu aceste majorări salariale", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache pentru MEDIAFAX.

În cursul zilei de azi se vor purta discuţii între reprezentanţii muncitorilor şi conducere pentru a clarifica situaţia creată. Eventuale acţiuni de protest nu ar fi deloc favorabile pentru Dacia, care are planuri măreţe pentru sfârşitul acestui an şi începutul lui 2011. Din cauza cererii mari, Dacia vrea ca în şase luni să crească producţia orară a lui Duster cu 75%, planuri care ar putea fi îngreunate de eventuale proteste ale angajaţilor direct productivi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.