Neoficial, noul Porsche 911 e mai rapid cu 13 secunde pe Nurburgring

Oficialii Porsche au declarat la Salonul Auto Frankfurt 2011 că noul Porsche 911 Carrera S e mult mai rapid pe celebrul circuit de la Nurburgring decât generaţia precedentă. Iată şi care este timpul pe care l-a scos noul 911.

Neoficial, noul Porsche 911 e mai rapid cu 13 secunde pe Nurburgring Neoficial, noul Porsche 911 e mai rapid cu 13 secunde pe Nurburgring

7 minute şi 40 de secunde. Atât spun cei de la Porsche că i-ar fi luat noului Porsche 911 să parcurgă un tur de pistă pe deja celebrul circuit de la Nurburgring - unde mai toţi producătorii de maşini sport vânează recordul pe circuit. Precedenta generaţie Porsche 911 (997) a fost, la vremea ei, mai slabă cu 13 secunde.

Nu vorbim de o valoare oficială, certificată de organisme sportive sau chiar de Guiness Book, ci e un timp obţinut în timpul testelor de uzină cu noul 911 pe Nurburgring. Totuşi, e suficient pentru ca departamentul de marketing al nemţilor să folosească această informaţie drept o "armă" în favoarea lui Porsche 911.

Modelul cu care s-a obţinut acest timp a fost un Porsche 911 Carrera S, cu pachetul de susensii sport, care coboară garda la sol cu 20 mm, însă pneurile au fost cele standard. Ceea ce înseamnă că noul 911 Carrera S, fără modificări speciale, este la fel de rapid pe Nurburgring ca racerul 911 GT3, bazat pe precedenta generaţie.

Interesant este faptul că germanii vor astfel să evidenţieze şi aportul electronicii, modelul fiind dotat cu noul sistem Porsche Dynamic Chassis Control, dar şi cu o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj PDK. Motorul lui Carrera S este un boxer în 6 cilindri, de 3,8 litri şi 400 CP - în timp ce GT3 are un motor de 4,0 litri şi 435 CP, plus setări mult mai sportive.

Totuşi, sunt mulţi care susţin că 911 mai are până să-l ajungă pe Nissan GT-R, al cărui record de 7:24 minute este contestat în continuare de Porsche. Oficialii germani declară că noul 911 va beneficia de un program de personalizare racing complex, incluzând atât setări ale trenului de rulare, cât şi componente din fibră de carbon, aşa încât nu-şi fac probleme în privinţa confruntării cu rivalul japonez.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.