NHK: Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, arestat din nou în Japonia

Autor: Mediafax 21 dec. 2018 Știri auto
NHK: Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, arestat din nou în Japonia

Fostul preşedinte şi director general al Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat din nou de autorităţile japoneze în legătură cu noi acuzaţii, acţiune ce probabil anulează orice speranţă a acestuia că ar putea fi eliberat pe cauţiune săptămâna aceasta, informează cotidianul The Guardian, citând presa niponă.

Ghosn, care a fost arestat prima dată în luna noiembrie, fiind acuzat de nereguli financiare, a fost arestat din nou, vineri, sub suspiciunea de abuz de încredere în formă agravată, a transmis postul NHK.

Acţiunea procurorilor vine la mai puţin de o zi după ce o instanţă niponă a respins cererea procurorilor de prelungire a perioadei de detenţie în legătură cu acuzaţiile precedente, hotărâre ce făcea posibilă eliberarea pe cauţiune a fostului oficial.

Ghosn a fost arestat iniţial sub suspiciunea că ar fi declarat o valoare mai redusă a veniturilor sale în perioada 2011-2015.

Agenţia Kyodo News a relatat că Ghosn a fost arestat vineri în legătură cu acuzaţii potrivit cărora acesta ar fi utilizat fonduri al companiei Nissan pentru a acoperi pierderi investiţionale în valoare de 1,85 miliarde de yeni.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Ghosn ar putea fi condamnat la până la 10 ani de închisoare, sau plata unei amenzi de 10 milioane de yeni, ori ambele.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide