Niciodată să nu faci asta în maşină în Grecia! Amenda este de 1.500 de euro!

Autor: Cristian Agatie 22 aug. 2019 Știri auto
Niciodată să nu faci asta în maşină în Grecia! Amenda este de 1.500 de euro!

Grecia este o destinaţie de vacanţă foarte populară printre români. Pentru şoferi, în special, este raiul pe pământ, ştiut fiind că poliţiştii greci sunt destul de relaxaţi şi nu foarte prezenţi, în special pe insulele frecventate de turişti. Cu toate acestea, amenzile sunt mari în Grecia, iar unele abateri nu au un echivalent în legislaţia românească.

Un astfel de caz este legea anti-fumat, care-i pedepseşte sever pe şoferii care fumează în maşină, în special dacă alături de ei călătoresc copii cu vârsta mai mică de 12 ani. Astfel, indiferent cine fumează în maşină, dacă o face în prezenţa unui copil dub 12 ani, şoferul riscă o amendă de 1,500 de euro. Amenda se dublează în cazul serviciilor de transport public – autobuze, troleibuze, taxiuri etc. Ca măsură suplimentară, şoferului i se va suspenda şi permisul pe timp de o lună.

Este interesant că dacă unul dintre pasageri fumează, amenda o va plăti tot şoferul, autorităţile elene considerând că acesta este responsabil pentru ceea ce seîntâmplă la el în maşină. Legea nu face distincţie între diferitele tipuri de ţigarete (electronice, etc), astfel că orice tip de fumat este pedepsit. 

Legea care interzice fumatul în maşini nu este nouă, fiind ultima dată actualizată în 2017. Ceea ce s-a schimbat acum este apariţia unei circulare a Ministerului Sănătăţii din Grecia care solicită aplicarea mai strictă a legislaţiei. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide