Nicu Covaci

Autor: Alexandru Banu 22 feb. 2008 Știri auto

V-aţi folosit de maşini cînd aţi trecut graniţa?
Prima oară cînd am trecut-o eram împreună cu un prieten şi mă aflam într-un Citroen mare, care mă impresiona prin liniştea care o degaja şi prin faptul că se ridica atunci cînd pornea… A doua oară, atunci cînd i-am scos pe băieţi… asta s-a petrecut cu un camion Hanomag, unde se aflau un munte de instrumente, instalaţia de amplificare pe care o aveam atunci… şi, desigur, băieţii mei, înşurubaţi în boxe, în loc de difuzoare…

Ce diferenţe sînt între un “tramvai cu etaj şi tras de cai” şi o maşină?
Maşina îţi dă libertatea să mergi în ce direcţie vrei tu… tramvaiul te poartă pe linii bine controlate…

De cîte ori v-a lăsat maşina/motocicleta în drum şi de cîte ori aţi reparat-o?
Am avut pînă acum 28 de masini şi… n-am vîndut nici una! Pe toate le-am făcut praf!!! Dintre ele, ultimele 8 au fost Jaguar-uri. Al optulea zace încă în curte la mine în Spania, după ce m-au lăsat frînele şi a trebuit să opresc frontal într-un zid… Primul Jaguar l-am făcut ţăndări în România, în 1990, în timp ce veneam încoace cu Ioji şi Ţăndărică… Pe la Oradea, ne-au prins două TIR-uri între ele şi ne-au făcut maşina zob… dar sînt convins că din nici o altă maşină nu am fi coborît fără vreo zgîrietură.

Care este maşina dvs. de suflet? Dar motocicleta?
Maşina mea de suflet rămîne Jaguar-ul XJ de 12 cilindri, iar motocicleta mea preferată e o raritate cu 6 cilindri şi 6 carburatoare în original, dar pe care am mai şi transformat-o (Honda CBX).

Care este cea mai puternică maşină pe care aţi condus-o? Dar cea mai tare motocicletă?
Deci maşinile mele se învîrteau între 250 şi 300 de cai-putere, în timp ce motocicleta se mulţumeşte cu 140 de cai.

Aţi avut accidente pînă acum?
Nu toate maşinile le-am făcut praf în accidente, dar pe cele mai multe da… Fireşte că nu am fost eu de vină de fiecare dată… Deşi sînt un ateu convins, am senzaţia că atunci cînd ies pe stradă cu maşina sau cu motocicleta, sînt pe puţin 100 de îngeri care o iau la goană înaintea mea: FACEŢI LOC! FACEŢI LOC, CĂ VINE ĂSTA!!!

După un accident cu motocicleta, cînd am zburat prin aer peste o întreagă intersecţie, a trebuit să stau cu picioarele în sus vreo două luni de zile… În rest, recunosc că am avut mare noroc… Cu prima mea maşină, un Audi 100, m-am dat peste cap un munte întreg… şi n-aveam o zgîrietură… Aş putea scrie o carte numai despre accidentele mele, iar chestia cu îngerii sînt convins că funcţionează…

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide