Niki Lauda a murit. Legendarul pilot de Formula 1 a uimit lumea medicală în 1976 după ce şi-a revenit în urma unui accident cutremurător – VIDEO

Autor: ProMotor 21 mai 2019 Știri auto
Niki Lauda a murit. Legendarul pilot de Formula 1 a uimit lumea medicală în 1976 după ce şi-a revenit în urma unui accident cutremurător – VIDEO

Niki Lauda, unul dintre cei mai mari piloţi din istorie, de trei ori campion mondial la Formula 1, a murit luni seară, la vârsta de 70 de ani.

Austriacul, o legendă a sporturilor cu motor, a câştigat admiraţia unor întregi generaţii pentru fantasticul său talent pe pistă, câştigând două titluri cu Ferrari şi unul McLaren în 1975, 1977 şi 1984. Cel de-al doilea campionat mondial l-a câştigat la numai un an după ce, în 1976, a suferit un accident cutremurător la Marele Premiu al Germaniei, în 1976, catastrofă în urma căreia s-a ales cu răni majore şi cu arsuri profunde pe o mare suprafaţă din corp.

Accidentul de la Nurburgring a fost groaznic. Prins în maşina în flăcări, a suferit arsuri şi i-au fost afectaţi inclusiv plămânii. Medicii şi-au pus problema dacă va supravieţui, dar Niki Lauda a surprins întreaga lume recuperându-se spectaculos, iar 6 săptâmâni mai târziu concura din nou, urcând în maşină bandajat şi cu dureri mari după operaţiile suferite.

 

 

Niki Lauda suferise în urmă cu 8 luni un transplant de plămân. Anunţul decesului a fost făcut de familia sportivului: „Cu adâncă tristeţe, anunţăm că iubitul nostru Niki ne-a părăsit luni”.

Citeşte mai departe pe Prosport.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide