Niki Lauda a murit. Legendarul pilot de Formula 1 a uimit lumea medicală în 1976 după ce şi-a revenit în urma unui accident cutremurător - VIDEO

Niki Lauda, unul dintre cei mai mari piloţi din istorie, de trei ori campion mondial la Formula 1, a murit luni seară, la vârsta de 70 de ani.

Niki Lauda a murit. Legendarul pilot de Formula 1 a uimit lumea medicală în 1976 după ce şi-a revenit în urma unui accident cutremurător - VIDEO Niki Lauda a murit. Legendarul pilot de Formula 1 a uimit lumea medicală în 1976 după ce şi-a revenit în urma unui accident cutremurător - VIDEO

Niki Lauda, unul dintre cei mai mari piloţi din istorie, de trei ori campion mondial la Formula 1, a murit luni seară, la vârsta de 70 de ani.

Austriacul, o legendă a sporturilor cu motor, a câştigat admiraţia unor întregi generaţii pentru fantasticul său talent pe pistă, câştigând două titluri cu Ferrari şi unul McLaren în 1975, 1977 şi 1984. Cel de-al doilea campionat mondial l-a câştigat la numai un an după ce, în 1976, a suferit un accident cutremurător la Marele Premiu al Germaniei, în 1976, catastrofă în urma căreia s-a ales cu răni majore şi cu arsuri profunde pe o mare suprafaţă din corp.

Accidentul de la Nurburgring a fost groaznic. Prins în maşina în flăcări, a suferit arsuri şi i-au fost afectaţi inclusiv plămânii. Medicii şi-au pus problema dacă va supravieţui, dar Niki Lauda a surprins întreaga lume recuperându-se spectaculos, iar 6 săptâmâni mai târziu concura din nou, urcând în maşină bandajat şi cu dureri mari după operaţiile suferite.

 

 

Niki Lauda suferise în urmă cu 8 luni un transplant de plămân. Anunţul decesului a fost făcut de familia sportivului: "Cu adâncă tristeţe, anunţăm că iubitul nostru Niki ne-a părăsit luni".

Citeşte mai departe pe Prosport.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.