Nissan a creat un propulsor de 1,5 litri mai puternic decât un motor Porsche

Da, ai citit bine, japonezii de la Nissan au creat un motor de 1,5 litri pe benzină care e mai puternic decât propulsorul de 3,4 litri instalat pe Porsche Cayman S.

Nissan a creat un propulsor de 1,5 litri mai puternic decât un motor Porsche Nissan a creat un propulsor de 1,5 litri mai puternic decât un motor Porsche

Nissan a creat un propulsor pe benzină de 1,5 litri cu trei cilindri care dezvoltă nici mai mult nici mai puţin de 400 CP. Iar asta înseamnă că e mai puternic cu 75 CP decât motorul de 3,4 litri folosit de ultima generaţie a modelului Porsche Cayman S. Traducere: nebunie curată.

Motorul japonezilor cântăreşte doar 40 kg şi va pune în mişcare monopostul de Le Mans Nissan ZEOD RC, care mai foloseşte şi un sistem de propulsie electrică. De altfel, vehiculul de curse a reuşit să parcurgă o tură a circuitului folosit pentru cursa de 24 de ore folosind doar propulsia electrică.

„Me love you long time”, spuse Shoichi Miyatani, preşedintele Nismo

Unitatea DIG-T R de 1,5 litri e suficient de mică pentru a încăpea, cel puţin teoretic, într-un bagaj de mână pentru călătoriile cu avionul. Mai mult, atunci când funcţionează, poate ridica acul turometrului până la 7,500 rpm şi poate produce un cuplu maxim de 380 Nm.

Cine a spus că motoarele mici nu au viitor?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.